ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/11/17

Κ. Πετρόπουλος: Το ΕΚΑΒ Κ. Αχαΐας χρειάζεται ενίσχυση ενός ακόμη ασθενοφόρου & νέο σταθμό στον Δήμο Ερυμάνθου


Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ο Κώστας Πετρόπουλος για τα εγκαίνια του νέου χώρου στο σταθμό ΕΚΑΒ της Κάτω Αχαΐας
patrasevents.gr

"Ο Σταθμός πρέπει να ενισχυθεί"

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου χώρου στο σταθμό ΕΚΑΒ της Κάτω Αχαΐας ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Πετρόπουλος σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

"Ανταποκρινόμενος ως περιφερειακός Σύμβουλος, στην πρόσκληση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τα εγκαίνια του νέου χώρου που διαμορφώθηκε και παραχωρήθηκε, για την στέγαση του Σταθμού του ΕΚΑΒ στην Κάτω Αχαΐα, στον σύντομο χαιρετισμό μου, πέρα από την αναφορά μου στην  εκ  μέρους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας προαναφερόμενη θετική εξέλιξη, αναφέρθηκα επίσης:

Α) Στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης αυτού του Σταθμού με ένα ακόμη ασθενοφόρο (πέραν του ενός που σήμερα λειτουργεί) και με το σχετικό πλήρωμα, για δύο λόγους:

Τόσο για το ότι αυτός ο Σταθμός που είναι σε ένα πολύ σημαντικό σημείο, στον κόμβο απ' όπου διέρχεται η Πατρών - Πύργου, η "εθνική" με τα πολλά  και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, που όπως αντιλαμβάνεστε η  πολύτιμη  άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, ίσως και να μην είναι δυνατή με το ένα ασθενοφόρο που διατίθεται.

Όσο και για το γεγονός ότι αυτός ο Σταθμός καλείται να προσφέρει υπηρεσίες σε 45 περίπου κοινότητες, σε μια περιοχή με 30.000 κατοίκους, σε έναν πληθυσμό που τους πιο πολλούς μήνες του έτους διπλασιάζεται λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και κίνησής του.

Β) Στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης και του Κ.Υ Κάτω Αχαΐας με προσωπικό, Ιατρούς, υλικά και εξοπλισμό, έτσι ώστε, βάσει των προαναφερόμενων, να μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως και σωστά στις ανάγκες της περιοχής, επιτελώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σκοπό και τον ρόλο για τον οποίο βρίσκεται σ' αυτήν εκεί την θέση.

Γ) Επίσης στην ανάγκη επέκτασης του ΕΚΑΒ, με παρόμοιο σταθμό και στον Δήμο Ερυμάνθου, όπου παράλληλα θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στα εκεί Κέντρα Υγείας, που είναι κτισμένα πάνω σε σημαντικούς οδικούς άξονες και που εξυπηρετούν πολλές και δύσβατες περιοχές και παρ όλα αυτά είναι εγκαταλελειμμένα, ειδικά αυτό της Ερυμάνθειας που δυστυχώς έχει μετατραπεί σε Αγροτικό Ιατρείο.      

Κλείνοντας επεσήμανα, ότι όλα αυτά τα ζητήματα, που συζητήθηκαν και στην πρόσφατη σύσκεψη φορέων του Σωματείου των Εργαζόμενων του Γ.Ν Πατρών, τα κτιριακά του εν λόγω Νοσοκομείου και βεβαίως οι εξελίξεις και τα προβλήματα  στην καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου όλοι κωφεύουν, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης των φορέων της περιοχής μας, των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων και του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι ώστε να καταστούν δυναμικό διεκδικητικό πλαίσιο φορέων και πολιτών εν όψει του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου, που θα γίνει  στην περιοχή μας, παρουσία του Πρωθυπουργού, μια διαδικασία που δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ως μία ακόμη επικοινωνιακή  κυβερνητική φιέστα."

Πηγή: patrasevents.gr

Ο Κώστας Πετρόπουλος είναι Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος και πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων του Γ.Π.Κ. Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας»


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews