ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/11/17

Καβάλα: Προβληματική η διακομιδή ασθενών από τη Θάσο


Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Η κλειστή ναυτιλιακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας βλάπτει σοβαρά και την Υγεία!


Συνέντευξη ο Δ/ντής του Κέντρου Τγείας Πρίνου και ΕΚΑΒ-6 κος Θωμάς Αγγελόπουλος

Καβάλα: Προβληματική η μετακίνηση ασθενών από τη Θάσο
ert.gr

Ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα για τις διακομιδές ασθενών από τη Θάσο και την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πρίνου θέτει το προσωπικό του Κέντρου με αφορμή την έλλειψη δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου Θάσου.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα βλαπτικές στη λειτουργία του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ, του ΕΚΑΒ Καβάλας, του Κ.Υ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ και εν τέλει στην υγεία του πληθυσμού της Θάσου.

Συγκεκριμένα, η διακομιδή μέσω Κεραμωτής απαιτεί σημαντικά περισσότερο χρόνο, την ταυτόχρονη κίνηση δύο ασθενοφόρων με τέσσερις διασώστες και την αντικατάσταση του γιατρού του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ με γιατρό Κ.Υ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ. Η αποδυνάμωση των δύο Κ.Υ. αλλά κυρίως του ΕΚΑΒ Καβάλας επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη ολόκληρου του νομού.

Επίσης, οι μεταφορές υγειονομικών υλικών και εφοδίων, δείγματα αίματος για ειδικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, φιάλες οξυγόνου κ.λπ. γίνονται μέσω της γραμμής αυτής και είναι απολύτως αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ.
Τέλος, τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται ήδη για τα εξιτήρια του Νοσοκομείου προς τη Θάσο που ενόψει και της επαπειλούμενης αποχής του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ από «δευτερογενείς» μεταφορές μπορεί να καταστεί αδύνατη η εκτέλεσή τους από δημόσιο φορέα.
Σύμφωνα με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου, η ύπαρξη πολλών δρομολογίων στη γραμμή κατά τη θερινή περίοδο βοήθησε σημαντικότατα στην αντιμετώπιση και διακομιδή των πολλών έκτακτων ή επειγόντων περιστατικών που προέκυψαν λόγω της εκρηκτικής τουριστικής κίνησης. Η δυνατότητα απευθείας διακομιδής από τον Πρίνο στο λιμάνι της Καβάλας έχει πολλαπλά οφέλη στο χρόνο διακομιδής και επομένως στην έκβαση των περιστατικών, απαιτεί ελάχιστη κίνηση ασθενοφόρων, ελαττώνει την απασχόληση υγειονομικού προσωπικού και το δημοσιονομικό κόστος.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η παντελής έλλειψη δρομολογίου στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας δημιουργεί στους Θάσιους αίσθημα αποκλεισμού (κυρίως δυσχεραίνει στη βορειοδυτική και νότια πλευρά του νησιού) και δυσχεραίνει τη μετάβασή τους στην πρωτεύουσα του νομού. Η οικονομική και χρονική επιβάρυνσή τους είναι μεγάλη και καθιστά προβληματική την εξυπηρέτησή τους στο Νοσοκομείο ή άλλες υγειονομικές μονάδες, σε δημόσιες υπηρεσίες και στην αγορά της Καβάλας.

Για το προσωπικό του Κ.Υ. Πρίνου, το πρόβλημα είναι οξύτατο με πολλαπλές επικίνδυνες συνέπειες και απαιτείται να επιλυθεί άμεσα από τους αρμόδιους και θεσμικούς παράγοντες.

Πηγή: ert.gr


Η κλειστή ναυτιλιακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας βλάπτει σοβαρά και την Υγεία
proininews.gr

Η παντελής έλλειψη δρομολογίου στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας δημιουργεί στους Θάσιους αίσθημα αποκλεισμού ( κυρίως δυσχεραίνει στη Β.Δ. και Ν. πλευρά του νησιού) και δυσχεραίνει τη μετάβασή τους στην πρωτεύουσα του νομού. Η οικονομική και χρονική επιβάρυνσή τους είναι μεγάλη και καθιστά προβληματική την εξυπηρέτησή τους στο Νοσοκομείο ή άλλες υγειονομικές μονάδες, σε δημόσιες υπηρεσίες και στην αγορά της Καβάλας.
Οι συνέπειες είναι επίσης ιδιαίτερα βλαπτικές στη λειτουργία του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ, του ΕΚΑΒ Καβάλας, του Κ.Υ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ και εν τέλει στην Υγεία του πληθυσμού της Θάσου.
Η ύπαρξη πολλών δρομολογίων στη γραμμή κατά τη θερινή περίοδο βοήθησε σημαντικότατα στην αντιμετώπιση και διακομιδή των πολλών έκτακτων ή επειγόντων  περιστατικών που προέκυψαν λόγω της εκρηκτικής τουριστικής κίνησης. Η δυνατότητα απευθείας διακομιδής από τον Πρίνο στο λιμάνι της Καβάλας έχει πολλαπλά οφέλη στο χρόνο διακομιδής και επομένως στην έκβαση των περιστατικών, απαιτεί ελάχιστη κίνηση ασθενοφόρων, ελαττώνει την απασχόληση υγειονομικού προσωπικού και το δημοσιονο-μικό κόστος. Η διακομιδή μέσω Κεραμωτής απαιτεί σημαντικά περισσότερο χρόνο, την ταυτόχρονη κίνηση δύο (2) ασθενοφόρων με τέσσερις (4) διασώστες και την αντικατάσταση του γιατρού του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ με γιατρό Κ.Υ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ. Η αποδυνάμω-ση των δύο Κ.Υ. αλλά κυρίως του ΕΚΑΒ Καβάλας επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη ολόκληρου του νομού.
Οι μεταφορές υγειονομικών υλικών και εφοδίων, δείγματα αίματος για ειδικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, φιάλες οξυγόνου κ.λπ. γίνονται μέσω της γραμμής αυτής και είναι απολύτως αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ.
Τέλος τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται ήδη για τα εξιτήρια του Νοσοκομείου προς τη Θάσο που ενόψει και της επαπειλούμενης αποχής του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ από ‘‘δευτερογενείς’’ μεταφορές μπορεί να καταστεί αδύνατη η εκτέλεσή τους από δημόσιο φορέα. Το πρόβλημα είναι οξύτατο με πολλαπλές επικίνδυνες συνέπειες και απαιτείται να επιλυθεί άμεσα από τους αρμόδιους και θεσμικούς παράγοντες.
Ο Δ/ντής ΚΥΠ Αγγελόπουλος Θωμάς

Δημοσιεύτηκε 31/10/2017

Πηγή: proininews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews