ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/11/17

Πρέβεζα: Ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ σε διακομιδή περιστατικού ενεπλάκη σε τροχαίο με δύο μοσχάρια


Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒNews το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας εκτελούσε διακομιδή με συνοδεία ιατρού από το νοσοκομείο της Άρτας, λόγω μη λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πριν λίγο - Ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ μετέφερε τραυματία και ενεπλάκη σε τροχαίο με δύο μοσχάρια
prevezabest.blogspot.gr

Τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγη ώρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε ασθενή και κινούνταν στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ιωαννίνων με κατεύθυνση προς Πρέβεζα, στο ύψος της Σαμψούντας ενεπλάκη σε τροχαίο με δύο μοσχάρια βάρους 200 κιλών περίπου το καθένα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν τα βοοειδή να βρουν ακαριαίο θάνατο και οι υλικές ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος, δίχως κανείς από τα μέλη του πληρώματος (οδηγό, συνοδηγό, γιατρό) αλλά και τον ασθενή να τραυματιστεί. Τελευταία ενημέρωση 25/11/2017, 14:30
Πρέβεζα: ΚΙΝΔΥΝΟΣ τα ανεπιτήρητα ζώα στην Εθνική Οδό - Ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε μοσχάρια
pamepreveza.gr

Με δύο μοσχάρια συγκρούστηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Εθνική Οδό Πρέβεζας Ιωαννίνων, που ευτυχώς, χάρη στην εμπειρία του οδηγού του οχήματος, δεν είχαμε τραγική κατάληξη, μιας και στο ασθενοφόρο υπήρχε ασθενής που με συνοδεία γιατρού, μεταφέρονταν στην Πρέβεζα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 20:00 στην Εθνική Οδό Πρέβεζας Ιωαννίνων στο ύψος της Ν. Σαμψούντας.

Το ασθενοφόρο με κατεύθυνση την Πρέβεζα, μετέφερε ασθενή με συνοδεία γιατρού.

Στο ύψος της Ν. Σαμψούντας δύο μοσχάρια βρέθηκαν ξαφνικά στην μέση του δρόμου.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και χάρη στην εμπειρία του ο οδηγός κατάφερε να κρατήσει το μεγάλο όχημα στο δρόμο, χωρίς τραγικές συνέπειες, πέρα από υλικές ζημιές που υπέστη το ασθενοφόρο.

Στο σημείο βρέθηκε άλλο ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τόσο τον ασθενή και τον γιατρό όσο και τον οδηγό.

Παρ όλα αυτά, από το περιστατικό αντιλαμβάνεται κανείς τον σοβαρότατο κίνδυνο στον οποίο τέθηκαν τρία άτομα, οδηγός, ασθενής και γιατρός.Το συγκεκριμένο έρχεται για μια ακόμη φορά να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα και τους κινδύνους που ενέχουν οι εμφανίσεις ανεπιτήρητων ζώων στις εθνικές αλλά και επαρχιακές οδούς.

Στην περιοχή της Πρέβεζας δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει καταγραφεί.

Πολλά έχουν σημειωθεί στον επαρχιακό δρόμο Αρχαγγέλου Καναλλακίου, στην περιοχή της Μυρσίνης και στο Μποντάρι. Ωστόσο το φαινόμενο εξακολουθεί και επαναλαμβάνεται με τους ιδιοκτήτες των ζώων να μην φαίνεται να έχουν την διάθεση να συμμορφωθούν θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Παρά τις όποιες μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος τους, μιας και πλέον είναι γνωστοί οι ιδιοκτήτες των ζώων, αυτά εξακολουθούν και κινούνται ανενόχλητα με τις αρχές απλά να βεβαιώνουν… παραβάσεις.

Και το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και να γίνεται καθημερινά μεγαλύτερο με τα οχήματα να φτάνουν στον προορισμό τους από καθαρή τύχη στις περισσότερες περιπτώσεις!!!

Τι θα συμβεί όμως όταν η… τύχη δεν θα χαμογελάσει σε κάποιον οδηγό; Αυτή την απάντηση θα κληθούν να δώσουν οι αρχές. Γιατί στην περίπτωση αυτή δεν αρκεί μόνο ο νόμος αλλά και η συνείδηση, όταν μετά από τόσα περιστατικά παρουσιαστεί κάποιο θανατηφόρο.

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Πηγή: pamepreveza.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews