ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/11/17

Χανιά: Δεν μπορούν να μπουν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά στους πεζόδρομους με τις αλυσίδες!


Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Για άλλη μια φορά, το μεγάλο πρόβλημα προσβασιμότητας των ασθενοφόρων στην παλιά πόλη των Χανίων και στο Ενετικό Λιμάνι, γίνεται θέμα στα ΜΜΕ.

Ποιος έχει τα κλειδιά αυτής της πόλης; Δεν μπορούν να μπουν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά στους πεζόδρομους με τις αλυσίδες!
parakritika.gr

Η τουριστική σεζόν φτάνει προς το τέλος της -αν δεν έχει τελειώσει ήδη- και θα πρέπει να δοθεί μία απλή λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει, τόσο το ΕΚΑΒ, όσο ενδεχομένως και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως επιβεβαιώνεται από το Σύλλογο Εργαζομένων του Τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα δεν έχουν πρόσβαση στους πεζόδρομους που είναι κλειστοί με αλυσίδες και λουκέτα, καθώς δεν έχουν τα… κλειδιά για να περάσουν.

Αποτέλεσμα είναι η καθυστέρηση άφιξης σε πολλά περιστατικά, με τα χαμένα λεπτά να παίζουν και αυτά το δικό τους ρόλο!

Τα μεγάλα προβλήματα υπάρχουν ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών στο Ενετικό Λιμάνι, όπου η πρόσβαση είναι αδύνατη από οποιαδήποτε πλευρά του.

Οι αλυσίδες έχουν κλείσει με λουκέτα, τα κλειδιά των οποίων, όπως αναφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, έχει ο Δήμος Χανίων, ενώ σε αυτούς δεν έχει δοθεί κάποιο κλειδί για να περάσουν.

Τα πράγματα ευτυχώς είναι καλύτερα σε κάποιους πεζόδρομους, όπως για παράδειγμα σε αυτόν της Κοραή, όπου τα κλειδιά τα έχουν οι διευθυντές των σχολείων και όποτε παραστεί ανάγκη οι αλυσίδες ανοίγουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αλυσίδες και τα λουκέτα μπήκαν προκειμένου να… συνετιστούμε ως οδηγοί και να μην περνάμε όποτε θέλουμε ή παρκάρουμε όπου και όποτε θέλουμε!

Η σωστή κατά τα άλλα προσπάθεια όμως δεν θα πρέπει να εμποδίζει το ΕΚΑΒ ή την Πυροσβεστική από το να κάνουν σωστά τη δουλειά τους!

Σχεδιάζοντας λοιπόν την επόμενη τουριστική σεζόν, αλλά και αντιλαμβανόμενοι πως οποιαδήποτε ώρα και στιγμή μπορεί να συμβεί οτιδήποτε, μήπως θα πρέπει κάποιοι να σκεφθούν το αυτονόητο;

Να βγάλουν κλειδιά και να τα παραδώσουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες;


Πηγή: parakritika.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews