ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/11/17

Την αγορά ασθενοφόρων από την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο Αν. υπουργός Υγείας!


Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017
EKABNews

Με Δελτίο τύπου το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Π. Πολάκη ανακοίνωσε σήμερα την ένταξη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020, της προμήθειας 52 ολοκαίνουριων ασθενοφόρων και 8 Κινητών Μονάδων, για τις ανάγκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην περιοχή της Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής είχε ανακοινώσει τη χρηματοδότηση της προμήθειας ασθενοφόρων και κινητών μονάδων με την υπογραφή σχετικής Πρόσκλησης που απευθύνεται στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στις 21/9/2016.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη για τον διαγωνισμό από το ΕΚΑΒ!

Ένταξη στο ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής προγράμματος αναβάθμισης Δομών Υγείας

Γραφείο Τύπου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2017

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020», προγράμματα για την ιατροτεχνολογική αναβάθμιση Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, συνολικού ύψους 4.590.500 €, καθώς και για την ανανέωση του στόλου επίγειων διακομιδών του ΕΚΑΒ, συνολικού ύψους 4.340.000 €. Η δράση αυτή εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας» της Περιφέρειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, όσο αφορά στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγορά Ψηφιακών Ακτινολογικών Συγκροτημάτων, Υπερηχοτομογράφων, Μαστογράφων και Συστημάτων Ψηφιακής Πανοραμικής Ακτινογραφίας, για Κέντρα Υγεία και ΠΕΔΥ – Μονάδες Υγείας εντός των ορίων περιοχής ευθύνης της.

Για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια εκτός από την προμήθεια καινούριου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για ΠΕΔΥ – Μονάδες Υγείας, προβλέπεται σημαντική αναβάθμιση των υποδομών των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία Αττικόν, Γ.Ν. Νίκαιας, Τζάνειο, Μεταξά, Ασκληπιείο Βούλας, Θριάσιο και Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων.

Τέλος, όσο αφορά στο ΕΚΑΒ, προβλέπεται η προμήθεια 52 ολοκαίνουριων ασθενοφόρων και 8 Κινητών Μονάδων, για τις ανάγκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην περιοχή της Αττικής.

Οι διαγωνισμοί για όλα τα παραπάνω θα προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής για την ανταπόκριση στο αίτημά του, να εντάξει στο σχεδιασμό της την αναβάθμιση των Δημόσιων Δομών Υγείας της Αττικής, γεγονός που θα έχει άμεση και θετική επίδραση στην καθημερινότητα των λειτουργών, αλλά και των ληπτών υπηρεσιών Υγείας.

 Δείτε εδώ


Η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση της προμήθειας ασθενοφόρων οχημάτων στις 21/9/2016


Δείτε εδώ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews