ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/12/17

ΑΔΕΔΥ: Οργανωτικό Πλαίσιο για την 24ωρη Απεργία 14.12.2017


Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 24ης του Νοέμβρη, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης την Πέμπτη, 14 του Δεκέμβρη 2017 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν.

Η απεργία της 14ης του Δεκέμβρη είναι Πανυπαλληλική – Πανεργατική (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ)  και συμμετέχουν σε αυτήν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Και αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων.

Η Κυβέρνηση, παράλληλα, προωθεί για ψήφιση τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου,  που περιλαμβάνουν, νέα μείωση των εισοδημάτων, ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, του νερού και των ΜΜΜ, παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας.

Ο ελιγμός της Κυβέρνησης που απέσυρε την τροπολογία, με την οποία περιορίζεται το απεργιακό δικαίωμα δεν πρέπει να καλλιεργήσει αυταπάτες αφού η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα την επαναφέρει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, τις επόμενες κρίσιμες μέρες οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας και των απεργιακών συλλαλητηρίων. Σε ό,τι αφορά τον κεντρικό σχεδιασμό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καθώς και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να διοργανώσουν ΑΜΕΣΑ, αξιοποιώντας και το ενημερωτικό υλικό της Α.Δ.ΕΔ.Υ., πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων, συγκεντρώσεων και επισκέψεων σε χώρους εργασίας, με τη συμμετοχή στα κλιμάκια μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και να ενημερώσουν εγκαίρως στο e-mail: adedy1@adedy.gr ή στο φαξ: 210 3246165 ή στο 2131616901-902.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα όλης της χώρας, να πάρουν πρωτοβουλία για τη συνδιοργάνωση συσκέψεων και εκδηλώσεων τις επόμενες ημέρες σε όλες τις πρωτεύουσες Νομών με τη συμμετοχή οργανώσεων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, οργανώσεων επαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών, συνταξιούχων, φοιτητών, ανέργων κ.λπ.

Θεωρούμε, επίσης, αναγκαίο να διοργανωθούν με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών συσκέψεις, με συμμετοχή των μελών των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ευρύτερα των εργαζομένων, στις οποίες μπορούν να παρευρεθούν και μέλη της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά από σχετική ενημέρωση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: adedy.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews