ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/12/17

Κομοτηνή: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης


Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

Το ΕΚΑΒ μας μαθαίνει πρώτες βοήθειες
xronos.gr

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ο κόσμος στο μεγαλύτερο ποσοστό του δεν γνωρίζει από πρώτες βοήθειες" λέει ο Θανάσης Κεσάτης, υπεύθυνος γραφείου εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Θράκης

Διονύσης Βοργιάς

Με το σύνθημα "Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή" το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) διοργάνωσε από τις 12 ως και σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, την "5η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης" η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα όλης της χώρας, οι οποίες περιελάμβαναν διανομή εκπαιδευτικού υλικού, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ). Το πέρασμα από την Κομοτηνή, έγινε στην πλατεία Ειρήνης, όπου χθες Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε υπαίθρια δράση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των δημοτών, οι οποίοι έμαθαν σε θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο πως να παρέχουν πρώτες βοήθειες. "Ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τους πολίτες της Κομοτηνής σε θέματα πρώτων βοηθειών.

Στόχος μας είναι να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης αλλά και να εκπαιδευτούν οι πολίτες σε θέματα πρώτων βοηθειών", μας εξηγεί αναλυτικά ο Θανάσης Κεσάτης, υπεύθυνος γραφείου εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Θράκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πράγματα βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα: "Ο κόσμος στο μεγαλύτερο ποσοστό του δεν γνωρίζει από πρώτες βοήθειες. Όμως, τα τελευταία χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από το ΕΚΑΒ, μέσα από εκδηλώσεις και δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια".


Πηγή: xronos.gr

Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews