ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/12/17

«Ντου» της ΠΟΕΔΗΝ στον «Ερυθρό Σταυρό» για να μην γίνουν απολύσεις από την διοίκηση του Νοσοκομείου, Βίντεο


Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

«Ντου» της ΠΟΕΔΗΝ στον «Ερυθρό Σταυρό» για να μην γίνουν απολύσεις
protothema.gr

Ένταση στο διοικητικό συμβούλιο

Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις που, κατά τα λεγόμενά τους, θα γίνουν σε 80 συμβασιούχους εργαζομένους - Η διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει ότι αυτό δεν προκύπτει από καμία απόφαση

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Διαδηλωτές- συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ εισέβαλαν στην αίθουσα, εκεί όπου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», καθώς, κατά τα λεγόμενά τους, αναμένετο να αποφασιστεί η απόλυση περίπου 80 συμβασιούχων- εργαλαβικών εργαζομένων.
Ανάμεσά τους επικράτησε έντονος διάλογος και τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει τις απολύσεις εκδικητικές, ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι αυτό δεν προκύπτει από καμία απόφαση, αλλά πρόθεση της διοίκησης είναι να γίνει ανανέωση στις συμβάσεις μέχρι 31 Μαΐου 2018,  πλην ενός εργαζομένου.

Όπως σημειώνει ο διοικητής του «Ερυθρού Σταυρού», Γεωργόπουλους Ευθύμιος, υπάρχουν καταγγελίες ότι ο εν λόγω εργαζόμενος απειλεί και τραμπουκίζει συναδέλφους του.

«Ένας εξ αυτών αποτελεί και το καταγγέλλω τον προσωπικό body guard της κυρίας προέδρου, που ειρήσθω εν παρόδω, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη έχουμε εκλογές οι εργαζόμενοι του σωματείου στο νοσοκομείο, προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, λέγοντας ότι αυτός ο ένας ο οποίος βρίζει, απειλεί και λέει: ξέρετε αν δεν μου ανανεώσετε και πέραν του 24μηνου θα δείτε τι θα πάθετε, εγώ θα σας κάψω ζωντανούς κτλπ. Τον κάλεσα στο γραφείο, τον ρώτησα σχετικά, παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε σε συναδέλφους και μου είπε αυτός είναι ο δικός μου ηθικός κώδικας», είπε χαρακτηριστικά.

Βίντεο από την ένταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην αίθουσα: «Πείτε στον κόσμο, τώρα, μπροστά στις κάμερες ότι θα απολυθεί»


«Θα μείνουμε 80 οικογένειες στο δρόμο και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί. Θέλουμε να μάθουμε γιατί θέλουν να μας πετάξουν στον δρόμο», δηλώνει ένας εργαζόμενος. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ερυθρός Σταυρός: «Εμείς δώσαμε τα χέρια ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν μέχρι 31-05. Ανευ λόγου συγκαλείται έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να διώξουν 80 εργαζόμενους και δεν καταλαβαίνουμε για συμβαίνει όλο αυτό» Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία: «Πρόκειται για μια εκδικητική απόφαση που θα αφήσει το νοσοκομείο χωρίς προσωπικό μέσα στα Χριστούγεννα. Υποσχέθηκε ότι θα ανανεώσει τις συμβάσεις, ενώ προχωρά σε διαγωνισμό για νέους εργαζομένους. Εμείς, αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε».

 

Πηγή: protothema.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews