ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/12/17

Η ΔΥΠΕάρχισα κα Ελ. Μαυρομάτη, μια περίπτωση κάπως ιλαροτραγική!


Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

Η ΔΥΠΕάρχισα κα Ελ. Μαυρομάτη, μια περίπτωση κάπως ιλαροτραγική!

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως θα θυμάστε είστε ο πρώτος βουλευτής Ηρακλείου, από την πλευρά της πλειοψηφίας. Αν και υπάρχουν άλλοι βουλευτές σας ειδικότεροι,ως ιατροί, αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς για λόγους προφανείς. Εξάλλου η σιωπή εκείνων νομιμοποιεί απολύτως την παράκαμψη τους. Οι Κρητικοί βρισκόμαστε ολοένα και πιο συχνά αντιμέτωποι με φαινόμενα οίησης & αλαζονείας άλλοτε τραγικά & άλλοτε αστεία. Συχνά οι δύο πλευρές είναι σχεδόν δίδυμες και έτσι προκύπτει αληθινή ιλαροτραγωδία!

Η 7η ΔΥΠΕ αποτέλεσε στο παρελθόν, μέσα στην τοπική στελεχιακή σας ένδεια, ένας ασφαλής δίαυλος αναβάθμισης & βουλευτοποίησης ενός κομματικού σας στελέχους. Ευλόγως ίσως η αναισθησιολόγος κα Ελένη Μαυρομάτη, καταγόμενη εκ Ρεθύμνης και διαπρέψασα στο ΕΕΣ «Ερυθρός», να τρέφει παρόμοιες φιλοδοξίες … Άλλο όμως το α’ εξάμηνο του 2015 του κ. Ηγουμενίδη (κυρίως εξαγγελίες, διαπιστώσεις, υποσχέσεις κοκ) κι άλλο η υπόλοιπη κυβερνητική θητεία όπου τα προβλήματα, τα σκάνδαλα, η πελατεία, ο φατριασμός και η παραοικονομία αποτελούν το καθημερινό σιτηρέσιο του τοπικού ΕΣΥ και ιδιαιτέρως των πανεπιστημιακών του κλινικών.  Η θητεία της διαδόχου περιορίζεται στο απολύτως τίποτε όπως αντιλαμβάνονται με την πρώτη ματιά όσοι δυστυχείς τύχουν της ανάγκης σχετικών υπηρεσιών. Οπότε κι αυτή επέλεξε να πρωταγωνιστήσει στα τοπικά ΜΜΕ αλλά με profile Πασσιονάρια και πολιτική nopassaran! Ποιοι όμως ήταν οι εχθροί του λαού εν προκειμένω, εναντίον των οποίων ξιφούλκησε;

Όπως γνωρίζουν οι Κρητικοί και γελούν άπαντες, άλλοι μεν θορυβωδώς, άλλοι δε κάτω από τα μουστάκια τους, εστράφη κατά μιας εθελοντικής πρωτοβουλίας των παλαιών συναδέλφων της στον Ερυθρό οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν και εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες στο Μεσοχωριό Ηρακλείου, μετά από πρόσκληση του τοπικού Συμβουλίου και του οικείου Πολιτιστικού συλλόγου. Δεν ζήτησαν λεφτά ούτε κάν παράσημα, δεν είχαν πλαστά πτυχία, δεν επιδίωξαν παράπλευρα οφέλη (πολιτικά ή άλλα), δεν το κάνανε καν για πρώτη φορά Απλώς δεν ενημέρωσαν εγγράφως την μεγαλειώδη κα Μαυρομάτη ώστε να παράσχει την άδεια Της. Αποτέλεσμα; Η μεν μεγαλειοτάτη κατήγγειλε τους πρώην συναδέλφους της και πρώην συναγωνιστές της στο εργασιακό σωματείο με τα χειρότερα λόγια ως ένα κοινωνικό ιατρείο από «μη ασφαλείς ιατρούς» και επιπλέον φρόντισε με ενέργειες της να ασκήσει ΕΔΕ ο διοικητής του Ερυθρού, ο οποίος απειλεί και με απολύσεις, γιατί στον ελεύθερο χρόνο τους οι εργαζόμενοι Του αποτόλμησαν και πήραν τέτοιες πρωτοβουλίες. Κύριε Τσίπρα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ασκούν δικές σας οδηγίες όλοι αυτοί , δεν πιστεύω κάν ότι εμπνέονται πράγματι από το πνεύμα των Κιμ ωστόσο σας διαβεβαιώ ότι έχετε γεμίσει την Ελλάδα με νούμερα που υποδύονται διάφορους ρόλους «που εκείνοι τους νόμισαν για» ωφέλιμους.

Ο υπουργός Υγείας, και συντοπίτης της μεγαλειοτάτης, αναφέρει ως κύριο στοιχείο του βιογραφικού του το επίτευγμα του κοινωνικού ιατρείου Ρεθύμνου, στο οποίο είχε πράγματι συμβάλει σημαντικά ως επιμελητής του ΕΣΥ. Υποθέτω ότι συμφωνείτε με την σημασία του εγχειρήματος δεδομένου ότι τον υπουργοποιήσατε. Θα μπορούσε μήπως να μας επιδείξει την σχετική άδεια από την τότε ΔΥΠΕ που ζήτησε και έλαβε προτού προχωρήσει στην θεάρεστη πράξη του, που παρεμπιπτόντως οδήγησε και στην υπουργοποίηση του; Αν τυχόν δεν έχει τέτοιο χαρτί ο κ Ξανθός, που δεν έχει, μήπως να επιστρέψει την μεγαλειοτάτη στον Ερυθρό όπου την προσμένουν με ανοικτές αγκάλες συνάδελφοι, συναγωνιστές, σύντροφοι και το κακό συναπάντημα… Δεν μας αρέσει καθόλου η ιδέα ότι αν σήμερα το βράδυ βρεθεί η νήσος σε μια υγειονομική κρίση, κτύπα ξύλο, την διαχείριση της θα αναλάβει η μεγαλειοτάτη.

Αν πάλι δεν μπορείτε να στερηθείτε τις υπηρεσίες Της τότε αναβαθμίστε Την. Θα μπορούσε να την αξιοποιήσει ο κ Πολάκης στο γραφείο του, ως πολιτικά υπεύθυνος τέτοιων ανεκδιήγητων συμπεριφορών τύπου Κίμ. (πχ αντί να παριστάνει αυτός τον αιμοχαρή εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης ας βάλει την κα αναισθησιολόγο να το κάνει κάπως πιο ανώδυνα). Ή ακόμη πάρετε την εσείς στο Μαξίμου να διευθύνει καμιά επιχείρηση σαγήνευσης τέως πασόκων βάσει του ανεπανάληπτου ήθους Της ως πρώην συναγωνίστριας και νυν διοικήτριας. Βλέπετε, δεν αρκεί να εμφανίζεστε εσείς κάθε φθινόπωρο πρόθυμος να άδετε μαζί μας το «θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», θα  πρέπει και οι δικοί σας να μην αποκαλύπτουν την υποκρισία του πράγματος τόσο ξεδιάντροπα.

* Αυτή η μεγαλαυχία των δικών σας, όπου όλοι ασχολούνται συνεχώς με κάτι παραπάνω από το αντικείμενο τους, στο τέλος θα επηρεάσει και εσάς. Την μία κάνετε δημόσιες παραινέσεις στον Σούλτς να συμμετάσχει σε συμμαχική κυβέρνηση υπό την Άνκελα, χωρίς να διευκρινίζετε αν προθυμοποιείστε να κάνετε και εσείς το ίδιο υπό τον Κούλη και την άλλη μεσολαβείτε για χάρη του άτακτου Ταγίπ. Λέγετε μάλιστα ότι γιααυτό το απολωλός πρόβατο των ΗΠΑ & ΕΕ εσείς παρουσιαστήκατε πρόθυμος να σφάξετε ακόμη και τον μόσχο τον σιτευτό. Μήπως να περιοριστούμε στο θέμα μας;

Σχετικοί σύνδεσμοι

ΠΑΤΡΙΣ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews