ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/12/17

«Άσκηση επί χάρτου» στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου με την συμμετοχή του ΕΚΑΒ


Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

Στις 13/12/2017 πραγματοποιήθηκε Άσκηση επί χάρτου στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ στο Μοσχοχώρι της Λάρισας με την συνεργασία του ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΥ (ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΥΡΓΕΤΟΥ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ), ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε τροχαίο ατύχημα στης 10:00πμ εντός της Τ3 (σήραγγα Σκοτίνας), ρεύμα προς Θεσσαλονίκη με δυο εμπλεκόμενα οχήματα στα οποία επέβαιναν 5 άτομα. Τα 2 άτομα ενήλικα ήταν τραυματισμένα και εγκλωβισμένα (ένα στο κάθε όχημα) ενώ τα άλλα 3 άτομα ( μητέρα με το παιδί και ένας ακόμα ενήλικας) ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και εξήλθαν των οχημάτων τους μόνοι τους. Σύμφωνα με το σενάριο τα δυο οχήματα μετά το ατύχημα βρέθηκαν κάθετα στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να κλείσουν το ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ στον άλλο κλάδο της σήραγγας η κυκλοφορία θα συνεχίζετε κανονικά.

Σκοπός της άσκησης ήταν αφενός ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών μέσω του συστήματος TETRA που έχει τοποθετήσει η ΑΙΓΑΙΟΥ σε όλα τα κέντρα συντονισμού των παραπάνω υπηρεσιών, αφετέρου ο τρόπος προσέγγισης των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών μέχρι το πέρας του συμβάντος και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το ΣΑΕΚ το οποίο έχει εκπονηθεί.Θα διενεργηθεί ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης θα πρέπει σε ΚΑΘΕ σήραγγα να γίνετε άσκηση ανά τέσσερα χρόνια, κάτι το οποίο σημαίνει μια άσκηση ανά χρόνο αφού η θέση των σηράγγων είναι τέτοια (όρια ΠΙΕΡΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) που μας εμπλέκει άμεσα εκτός από τις Τ3 και Τ4 και στις Τ1, Τ2 σε περιπτώσεις μαζικών ατυχημάτων όπως έγινε στο δυστύχημα των Τεμπών αλλά και στο δυστύχημα στην γέφυρα του Αλιάκμωνα.
Πηγή: Facebook ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ''ΟΛΥΜΠΟΣ''


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews