ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/12/17

Κρήτη: Ενημέρωση από το ΕΚΑΒ στα σχολεία για θέματα πρόληψης ατυχημάτων και πρώτων βοηθειών


Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

Ενημέρωση από το ΕΚΑΒ στα σχολεία για θέματα πρόληψης ατυχημάτων και πρώτων βοηθειών
anatolh.com

Στη μνήμη των στελεχών του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, που βρήκαν τραγικό θάνατο σε διπλό τροχαίο δυστύχημα στις 12 Δεκέμβριου του 2012, διοργανώθηκε Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης Ατυχημάτων, από 12 έως 19 Δεκεμβρίου 2017.

Ο εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ Μανώλης Ροκαδάκης μας ενημέρωσε ότι «πληρώματα και γιατροί του ΕΚΑΒ επισκεπτόμαστε σχολεία σε όλη την Κρήτη και μιλάμε για πρόληψη και ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας. Επίσης δίνουμε ένα μάθημα ζωής ενημερώνοντας για τον τρόπο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, τη γνωστή ΚΑΡΠΑ. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί ολόκληρο σεμινάριο για να γνωρίσει κάποιος πώς εφαρμόζεται, δίνει την δυνατότητα να έχουμε μια πρώτη επαφή τι πρέπει να κάνουμε σε μια περίπτωση ανακοπής που θα συμβεί μπροστά μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επέμβαση που μπορεί να κάνει κάθε άνθρωπος στα πρώτα δυο λεπτά μετά την ανακοπή, σε βαθμό που ανεβάζει κατακόρυφα τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.

Μιλάμε ακόμα και για τις βασικές πρώτες βοήθειες, απαραίτητες ακόμα και στα παιδιά του δημοτικού, όπως τι κάνουμε αν ανοίξει η μύτη ή αν έχουμε κάποιο έγκαυμα ή κόψιμο.

Ειδικά με τα τροχαία, το πρόβλημα στην Κρήτη είναι τραγικό. Γι’ αυτό πηγαίνουμε και στα σχολεία… να μιλήσουμε στους αυριανούς οδηγούς και να τους ευαισθητοποιήσουμε.

Τα τελευταία χρόνια, το κινητό τηλέφωνο είναι η τρίτη αιτία πρόκλησης ατυχημάτων. Στις δυο πρώτες θέσεις βρίσκονται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και οι μεγάλες ταχύτητες.

Την εβδομάδα αυτήν προσπαθούμε, από τον ελεύθερό μας χρόνο, να πάμε σε όσα περισσότερα σχολεία μπορέσουμε. Όμως και μετά από αυτήν την εβδομάδα, όποιο σχολείο επιθυμεί μπορεί να μας καλέσει και εμείς ευχαρίστως θα το επισκεφτούμε για να κάνουμε την ενημέρωση. Στον Άγιο Νικόλαο επισκεφτήκαμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης» κατέληξε ο Μανόλης Ροκαδάκης.

ΛΕΩΝ.Κ.

Δημοσιεύτηκε 22/12/2017

Πηγή: anatolh.com

Δείτε στο EKABNews




About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews