ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/12/17

Συγκέντρωση στο ΓΛΚ και πορεία στο υπουργείο Υγείας από ΠΟΕΔΗΝ-ΕΚΑΒ για ΒΑΕ και συμβασιούχους, Βίντεο


Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετείχε στην Παναττική Στάση εργασίας (11π.μ.-3μ.μ.) που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και στην Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την διατήρηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος  και την αύξηση των δαπανών για την υγεία και το ΕΚΑΒ.

Διεκδικούμε:
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΟΛΗΣ
ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ-ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ
Πορεία ΠΟΕΔΗΝ στο υπ. Υγείας: Ντυμένοι... Τσίπρας και με πανό τον Πολάκη ως Πόντιο Πιλάτο [εικόνες & βίντεο]
iefimerida.gr

«ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ»

Πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έχει κηρύξει και παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00, συγκεντρώθηκαν πριν λίγη ώρα έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση κρατώντας πανό τα οποία απεικονίζουν τον Παύλο Πολάκη ως «Πόντιο ... Πολάκη» και αναγράφουν τη φραση «νίπτω τας χείρας μου».

Άλλοι, μάλιστα, φορούν μάσκες του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Τσίπρα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως  «το συμβασιούχο προσωπικό του ΕΣΥ και της Πρόνοιας βρίσκεται στον αέρα» και ζητά: «Νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης του μισθού και της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».Παράλληλα, κάνει λόγο για «νέες δυσμενείς εξελίξεις», αφού όπως αναφέρει «οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθορίζουν για άλλη μία φορά ότι ο χρόνος εργασίας με συνεχείς συμβάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το 24μηνο».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι οι αποφάσεις του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου «για τους επικουρικούς γιατρούς είναι συγγνωστή πλάνη» και «για το επικουρικό προσωπικό, πλην γιατρών, η απόφαση είναι εξίσου δυσμενής καθ' ότι εντάσσει το προσωπικό στο άρθρο 7 παράγραφος 2 του Π.Δ. 164/2004 με βάση το οποίο εξοφλούνται τα δεδουλευμένα έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, αλλά οι συμβάσεις από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά θεωρούνται άκυρες».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εκδόθηκε επίσης απόφαση του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που «θεωρεί ότι οι συμβάσεις έργου του πρώην εργολαβικού προσωπικού υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας και αθροίζονται στο 24μηνο απασχόλησης».Πηγή: iefimerida.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews