ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/12/17

Για τον Παύλο Σιδηρόπουλο


Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Για τον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Πριν 3 μέρες, ήταν η επέτειος του θανάτου του. Βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης του στον Ν. Κόσμο και έπεσε σε κώμα, από "υπερβολική δόση" ουσιών. Παρελήφθη από ασθενοφόρο και καθ' οδόν έκανε άπνοια και πέθανε.

Τον "Παύλο" δεν τον παραλαμβάνεις, "κουβάλα και τρεχάλα". Τον υποστηρίζεις αναπνευστικά με ambu. Όσοι επιμένουμε να είμαστε "νομικά ακάλυπτοι", χορηγούμε αντίδοτα, σηκώνεται, υπογράφει "άρνηση μεταφοράς", ή σου ρίχνει κανένα καντήλι και παραμένει στο σπίτι της φίλης του για να συνεχίσει αυτό που έκανε και πριν.

Όσοι επιμένουν να είναι "νομικά καλυμμένοι", τον υποστηρίζουν αναπνευστικά, ζητούν βοήθεια για την μεταφορά και τον πηγαίνουν υποστηριζόμενο στο Νοσοκομείο, για να χορηγηθούν εκεί τα αντίδοτα. Στην δεύτερη περίπτωση, επιβαρύνεται με τα έξοδα να γυρίσει με ταξί στο σπίτι της φίλης του και να συνεχίσει να κάνει, αυτό που έκανε και πριν. Επίσης σ' αυτήν την περίπτωση, τα μπινελίκια τα ακούει το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Έτσι ο "Παύλος" θα έχει την ευκαιρία να πεθάνει κάποια άλλη φορά, όταν δεν θα τον πάρουν έγκαιρα είδηση και από τον Νέο Κόσμο θα πάει στον Άλλο Κόσμο, πριν την άφιξη του ασθενοφόρου.

Αυτό που κάναμε δηλαδή με τον Βλάση Μπονάτσο, αυτό που κάναμε και κάνουμε καθημερινά, με εκατοντάδες άλλους χρήστες ουσιών.

Είναι υποχρέωση του πληρώματος ασθενοφόρου επειγόντων, να μην αφήσει κάποιον με άπνοια, να οδηγηθεί σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Αν δεν ξέρει, δεν μπορεί, δεν γουστάρει να υποστηρίξει αναπνευστικά, δεν μπορεί να είναι πλήρωμα επειγόντων. Το αναφέρει και τοποθετείται κάπου αλλού, χωρίς καμία επίπτωση στην "καριέρα" του, ως δημόσιου υπάλληλου. Αν δεν το κάνει, τότε κάθε περιστατικό που του πεθαίνει, πρέπει να διερευνάται ως φόνος εκ προμελέτης.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης, να προσλαμβάνει ανεπαρκείς και της Διοίκησης να τους τοποθετεί, ή να τους διατηρεί στα επείγοντα, χαρακτηρίζονται ως εγκληματικές.

Δημοσιεύτηκε 9/12/2017 
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews