ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/12/17

Με τους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

ΕΚΑΒ ΣΕΡΡΩΝ: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τους Διασώστες του ΕΚΑΒ
ekabsfika.blogspot.gr

Την επίσκεψή του αυτή κάλυψε όπως συνηθίζεται ο τομέας ΕΚΑΒ Σερρών με πλήρωμα τον υπεύθυνο Τομέα κ. Γεροτζίαφα Θωμά την Διασώστρια Αγγούση Στυλιανή και τον Ιατρό Λότη Χαρίλαο με τους οποίους και φωτογραφήθηκε αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας με αυτό την προσφορά και το έργο του ΕΚΑΒ.Φωτογραφίες:  ekabsfika.blogspot.gr


ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΕΜ. ΠΑΠΠΑΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΗΡΩΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
eproodos.gr

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, για πρώτη φορά, στο μνημόσυνο που τελέσθηκε στη γενέτειρα του Αρχιστρατήγου των Μακεδονικών Δυνάμεων Εμ. Παππά, αποτελεί ύψιστη τιμή στην εμβληματική αυτή μορφή της Επανάστασης του 1821 και παράλληλα δίνει το έναυσμα για την αναγνώριση, στο βαθμό που της αρμόζει, της προσφοράς και της θυσίας του για την ελευθερία της πατρίδας.

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλες σαφές μήνυμα προς τους γείτονές μας και ιδιαίτερα προς την Τουρκία και τα Σκόπια, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί τους για να στηρίξει την ευρωπαϊκή τους προοπτική. Ως βασική, όμως, προϋπόθεση έθεσε τον σεβασμό από μέρους τους του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Υπόδειγμα ηρωϊσμού και ανιδιοτέλειας χαρακτήρισε τη ζωή της εμβληματικής μορφής του Εμμανουήλ Παππά, επισημαίνοντας ότι στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για το πολιτικό δυναμικό της χώρας,

«Ο Εμμανουήλ Παππάς έδωσε τα πάντα για την εθνεγερσία του 1821, εμπνέοντας στο διηνεκές το παράδειγμα του εμβληματικού συνδυασμού του ηρωισμού και της ανιδιοτέλειας. Αυτό το παράδειγμα, "κτήμα ες αεί μάλλον ή αγώνισμα ες το παραχρήμα ακούειν" κατά Θουκυδίδη, είναι σήμερα, ιδίως σήμερα, επίκαιρο και διδακτικό για όλους εμάς, που είμαστε επιφορτισμένοι με την υπεράσπιση του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος, σε καιρούς κρίσιμους και χαλεπούς για τον λαό και το έθνος μας», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Εμμανουήλ Παππά.

Ελάχιστοι γνωρίζουν την προσφορά του μεγάλου αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, σημείωσε στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Εμ. Παππά κ. Δημήτριος Νότας. Τον χαρακτήρισε πρότυπο ενάρετου ανδρός, που τον διέκρινε το ήθος, η ανιδιοτέλεια, η φιλοπατρία και η βαθιά πίστη του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο κ. Νότας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική παρουσία του.

Η τελετή της ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Εμ. Παππά πραγματοποιήθηκε στο Σχολαρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία για την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Εμ. Παππά κ. Γεώργιος Πάνου.

Το πρωΐ τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερώνυμου.

Ακολούθησε η τέλεση μνημοσύνου του ήρωα Εμ. Παππά και ακολούθησε ομιλία σχετική με τη δράση και την προσφορά του από την φιλόλογο κα Αλεξάνδρα Μπαΐρα-Κεραμιτσοπούλου, το περιεχόμενο της οποίας εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών (ΥΜΑΘ) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι βουλευτές κ. Μιχ. Τζελέπης, Φωτ. Αραμπατζή και Κώστας Ζουράρις, ο δήμαρχος Σερρών κ. Π. Αγγελίδης κ.α.

Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στην προτομή του Εμ. Παππά, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ακολούθησε παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων ενώ ο ΠτΔ απένειμε τα μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές του μαραθωνίου που διοργανώθηκε στη μνήμη του Εμ. Παππά.

Ο κ. Παυλόπουλος πραγματοποίησε και ολιγόλεπτη επίσκεψη στο σπίτι του αρχιστρατήγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Επανάστασης του 1821.

Δείτε την συνέχεια εδώ


Πηγή: eproodos.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews