ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/12/17

Το νοσοκομείο της Σαντορίνης έμεινε για λίγες ώρες χωρίς ασθενοφόρο!


Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

Απίστευτο: Το νοσοκομείο της Σαντορίνης έμεινε χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ!
protothema.gr

Αδιαφορία και προχειρότητα από το υπουργείο Υγείας

Κατάντημα για έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς - Η Πολεμική Αεροπορία κλήθηκε να μπαλώσει την κατάσταση και διέθεσε ένα ασθενοφόρο.

Το νοσοκομείο Σαντορίνης εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2016 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν χορδαίς και οργάνοις. Το καινούριο νοσοκομείο συγκέντρωσε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αποφάσισε να κάνει γνωστό ότι εκεί έκανε αιμορροϊδεκτομή σε κάποιον ασθενή.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι το νοσοκομείο δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα, αφού δεν υπάρχει καν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών ή των μεγάλης ηλικίας ασθενών που δεν έχουν άλλη δυνατότητα να μεταβούν στο νοσοκομείο!

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, εδώ και μερικές ημέρες το νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν έχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς κυρίως όμως τα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να χρειαστούν επείγουσα μεταφορά. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται πρόβλημα με το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στο νησί της Σαντορίνης κι αυτό δείχνει ότι οι λύσεις που κάθε φορά προκρίνονται είναι σπασμωδικές και επιπόλαιες. Προφανώς οι αρμόδιοι δεν έχουν καταφέρει να βρουν μόνιμη λύση ώστε να υπάρχει ασθενοφόρο για τους κατοίκους του νησιού που είναι ένας από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Κι όλα αυτά λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, προσωρινή λύση στην ανυπαρξία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην Σαντορίνη έδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που διέθεσε το ασθενοφόρο του αεροπορικού αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των εκδρομέων που θα βρεθούν στη Σαντορίνη.

Πηγή: protothema.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews