ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/12/17

Πληρώματα Ασθενοφόρου ή Πολυεργαλεία;


Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017
EKABNews

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μοχιανάκης, ταμίας στο Σωματείο Εργαζομένων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΠΕΔΥ
Κ.Υ. Χάρακα, Ηράκλειο Κρήτης

ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ Η ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΑ

Αυτό το γρίφο καλούνται να λύσουν ορισμένοι διευθυντές Κ.Υ. που εξακολουθούν απουσία κανονισμού λειτουργίας να θεωρούν τους συναδέλφους ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΑ.

Εξακολουθούν να εκτελούν καθήκοντα τηλεφωνητή, κηπουρού, νοσηλευτή παράλληλα με τα καθήκοντά τους και τώρα συνεχίζουν να τους φορτώνουν και την ευθύνη του περιστατικού.

Αυτό όσο παράξενο και να ακούγετε συμβαίνει ακόμα και σήμερα σε κάποια Κ.Υ. Δίνουνε εντολές μετακίνησης με πλήρωμα ασθενοφόρου ασυνόδευτα .

Ποιός θα κάνει την διάγνωση ποιος θα συνδράμει στη μεταφορά του ασθενούς ποιος θα συνοδεύει το περιστατικό, το πολυεργαλείο πλήρωμα ασθενοφόρου.

Καλό είναι να σοβαρευτούμε και ο καθένας να αναλάβει πλέων την ευθύνη που του αναλογεί.

Πρόσφατα μετά από παρέμβαση του σωματείου μας ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. στο Υπουργείο για το θέμα αυτό κοινοποιήθηκε σχετική οδηγία σε όλα τα Κ.Υ. όπου ορίζεται με σαφήνεια η συνοδεία των περιστατικών από ιατρό ή νοσηλευτή.

Παρόλα αυτά κάποιοι εξακολουθούν να φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια του πάσχοντα συνανθρώπου μας.

Εμείς οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των συναδέλφων και των πασχόντων συνανθρώπων με κάθε τρόπο.

Άμεση θα είναι η παρέμβαση μας σε ΥΠΕ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ παρότι να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.


Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews