ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/1/18

Παραδόθηκαν 20 ασθενοφόρα δωρεά από τον TAP στο ΕΚΑΒ, Βίντεο


Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

33 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ από τον αγωγό ΤΑP (video)
ert.gr

Με 301 νέα ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ. Σημαντικές οι δωρεές.

Συνολικά 301 νέα ασθενοφόρα παρέλαβε ή είναι σε διαδικασία να παραλάβει μέσω δωρεών, προγραμμάτων ΕΣΠΑ και διαγωνισμών το ΕΚΑΒ ανανεώνοντας το στόλο του σε όλη τη χώρα σε ποσοστό περίπου 50%. Σήμερα στην έδρα του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη ο δια-δριατικός αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΠ προσέφερε 33 νέα ασθενοφόρα στον οργανισμό για τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας.

33 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ από τον αγωγό ΤΑP
ERT3Social

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιαν 2018

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου


Πηγή: ert.grΔωρεά 20 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από τον TAP
thessnews.gr

Στο κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής 20 νέων, σύγχρονων ασθενοφόρων δωρεά του Διαδραστικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κώστα Καρατσινόπουλου και των Περιφερειαρχών Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας κ.κ Μέτχιου και Καρυπίδη.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η παράδοση ακόμη 11 οχημάτων μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες. Συνολικά θα δοθούν 33 οχήματα στην Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, περιοχές που διασχίζει ο αγωγός. Επιπλέον στη δωρεά περιλαμβάνονται 4 θερμοκοιτίδες που μπορούν να τοποθετηθούν στα ασθενοφόρα για να καλύπτουν ανάγκες βρεφών όταν χρειαστεί και ένα ασθενοφόρο ειδικά για υπέρβαρα άτομα.

Το πρόγραμμα της εταιρείας με τίτλο «Προορισμός Προστασία» περιλαμβάνει τη δωρεά συνολικά 90 οχημάτων δημοσίας χρήσης μεταξύ των οποίων 15 εκχιονιστικά, 16 απορριμματοφόρα, 2 οχήματα δασικής υπηρεσίας, 4 πολιτικής προστασίας συνολικού ύψους 10 εκ. ευρώ.


Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δήλωσε ότι εδώ και δύο χρόνια τρέχει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης 301 ασθενοφόρων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια 28 οχημάτων για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Αναφορικά με τη στελέχωση του ΕΚΑΒ τόνισε ότι το 2016 προσελήφθησαν 186 άτομα, το 2017 100 και τρέχει διαγωνισμός για προσλήψεις 40 υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αεροδιακομιδών εξετάζεται η δημιουργία μόνιμου κέντρο στη Θεσσαλονίκη , χωρίς όμως να το προσδιορίσει χρονικά. Με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου θα αγοραστούν 2 αεροσκάφη για τη μεταφορά ασθενών και θα επισκευαστούν 3 ελικόπτερα που βρίσκονται καθηλωμένα από το 2008 και το 2012.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews