ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/1/18

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 25 Ιανουαρίου


Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

Στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ
της 25ης  Ιανουαρίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Η Κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι, παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Στο πολυνομοσχέδιο για την τρίτη αξιολόγηση συστήνει επιτροπή για να το ευθυγραμμίσει με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πρακτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δίνει έμφαση στα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας και λιγότερο ή καθόλου σε επιδόματα και συνταξιοδοτικά οφέλη.

Ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας, όχι μόνο είναι ανεπίτρεπτη κάθε σκέψη για περικοπή του πενιχρού επιδόματος συνθηκών δουλειάς, αλλά η πλήρης ένταξη στα ΒΑΕ πρέπει να συνδεθεί και με συνταξιοδοτικά οφέλη. Μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, που ανεβάζει τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, είναι αναγκαίο η ένταξη στα ΒΑΕ να δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης 5 χρόνια νωρίτερα από τα γενικά όρια.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα αναλάβει πρωτοβουλία για σύσκεψη των Ομοσπονδιών που έχουν προσωπικό  στα ΒΑΕ (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ΟΕΝΓΕ, κτλ.) για συντονισμό της δράσης τους και τη διοργάνωση κοινής απεργιακής εκδήλωσης.

Καλούμε, τέλος, τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών, αλλά και των Συλλόγων Εργαζομένων της Αττικής να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου και στη συγκέντρωση στις 11.30 πμ., έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΥΓΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΓια την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ


Πηγή: adedy.gr

Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews