ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/1/18

Ενημερωτική ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒΤετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018
EKABNews


Αθήνα 03/01/2018
Αρ. Πρωτ.: 002


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για κάθε θέμα που προκύπτει ή εξελίσσεται στο ΕΚΑΒ καθώς και για τις ενέργειες που έκανε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, σας ανακοινώνουμε για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο την δράση μας.
 • Στις 3/11/2017 έγινε η 1η συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου για την συγκρότηση σε σώμα.
 • Στις 5/11/2017 έγινε η 2η συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου για την συγκρότηση σε σώμα.
 • Στις 9-11-2017 έγινε η 3η συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου για την συγκρότηση σε σώμα στην οποία αναδείχθηκε ο πρόεδρος και ο ταμίας του σωματείου.
 • Στις 16/11/2017 έγινε συμβούλιο της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του ΕΚΑΒ Αθήνας στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του σωματείου.
 • Στις 19/11/2017 έγινε η 4η συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου για την συγκρότηση σε σώμα στην οποία συμπληρώθηκε και συγκροτήθηκε το προεδρείο του σωματείου.
 • Στις 28/11/2017 έγινε διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συζητήσαμε και πήραμε αποφάσεις για: 1) Ανανέωση της δέσμευσης του ονόματος και της φιλοξενίας του διαδικτυακού τόπου για 2 έτη καθώς και αναβάθμιση της ιστοσελίδας, 2) Χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 17/12/2017, 3) Ιατρείο στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, 4) Ανανέωση της σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών για 1 έτος, 5) Δαπάνη για την προμήθεια στολής για τους νεοπροσληφθέντες Διασώστες/Πληρώματα Ασθενοφόρου, 6) Σύσταση εκπαιδευτικής ομάδας του σωματείου με σκοπό την βασική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σε τομείς του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια και σε ομάδες πληθυσμού, 7) Θέματα συζήτησης για την συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, 8) Σύσταση επιτροπής για την διοργάνωση της Ετήσιας Χοροεσπερίδας, 9) Κινητοποιήσεις με συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 14/12/2017 και στην 4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 19/12/2017 για την ένταξη στα ΒΑΕ και την συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και 10) Να σταλεί επιστολή στον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη με τα αιτήματα μας προκειμένου να οριστεί συνάντηση.
 • Στις 8/12/2017 έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κο Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, στην  οποία συζητηθήκαν τα θέματα όπως κατατέθηκαν σε σχετικό υπόμνημα. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κος Μ. Μυλωνάς.
 • Στις 14/12/2017 συμμετείχαμε στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ με προσυγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στις 10πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.
 • Στις 17/12/2017 διοργανώθηκε η ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ. Το πλούσιο πρόγραμμα για την διασκέδαση των παιδιών, η συμμετοχή των συναδέλφων και τα δώρα που μοιράστηκαν, συντέλεσαν ώστε η γιορτή να έχει μεγάλη επιτυχία.
 • Στις 19/12/2017 συμμετείχαμε στην Παναττική Στάση εργασίας (11π.μ.-3μ.μ.) που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και στην Πανελλαδική Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Λ.Κ. με αιτήματα, την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την διατήρηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος  και την αύξηση των δαπανών για την υγεία και το ΕΚΑΒ.
 • Στις 20/12/2017 στο πλαίσιο της συνεργασίας με το σωματείο του «Γ. Γεννηματάς» στο οποίο στεγάζεται ο παιδικός σταθμός, έγινε συνάντηση με το προεδρείο του «Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Παπάγου-Χολαργού» με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών που προσφέρει στα παιδιά των εργαζομένων.
 • Στις 21/12/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη. Μέσα από διαλογική συζήτηση, η οποία διήρκησε τρείς ώρες, εδόθησαν απαντήσεις και δεσμεύσεις για: Οργανισμός ΕΚΑΒ, Δαπάνη για την προμήθεια στολής στους Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, Άμεση ρύθμιση για την συνέχιση καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, Ένταξη των υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ στα ΒΑΕ, Έκδοση νέας προκήρυξης για 200 Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου, Αύξηση ανωτάτου ορίου των εκτός έδρας μετακινήσεων του προσωπικού ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου και Ιατρών του ΕΚΑΒ, Ενημέρωση για την ένταξη των Πληρωμάτων Ασθενοφόρου και Οδηγών των Κέντρων Υγείας στο ΕΚΑΒ, Κανονισμός Μεταθέσεων-Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων, Διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων, Πρόταση λήψης νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (διασωστών και ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και ΤΕΠ Νοσοκομείων.

Περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κου Αν. υπουργού. Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου  θα παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλα τα τρέχοντα θέματα και με ανακοινώσεις θα σας ενημερώνει.
 • Στις 24/12/2017 το σωματείο επισκέφθηκε τους χώρους εργασίας στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία εφημερίας. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονταν και μοίρασε μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
 • Στις 01/01/2018 το σωματείο επισκέφθηκε τους χώρους εργασίας στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και το γραφείο Αεροδιακομιδών στην Ελευσίνα. Ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονταν και έκοψε τις πρωτοχρονιάτικες πίτες. Μοιράστηκαν επίσης από μέλη του σωματείου, βασιλόπιτες με πέντε φλουριά, στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στο επιχειρησιακό κέντρο, στο γραφείο κίνησης και σε στεγάσεις.

Ευχόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και λιγότερα περιστατικά.

Επίσης
Κατατέθηκε στον πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και στον Αν. υπουργό Υγείας «Πρόταση λήψης νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (διασωστών και ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».
Μετά την εκλογική διαδικασία  που έγινε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου  2017 για την ανάδειξη ενός (1) αιρετού εκπροσώπου καθώς και του αναπληρωτή του όλων των εργαζομένων (πλην των ιατρών) στο ΕΚΑΒ, για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ εκλέγονται: Τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ο Παπαδήμας Γεώργιος και αναπληρωτής του ο Δεβελόγλου Πρόδρομος από τον συνδυασμό της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ.
Στην αντίστοιχη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ενός (1) αιρετού εκπροσώπου καθώς και του αναπληρωτή του όλων των ιατρών στο ΕΚΑΒ, για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ εκλέγονται: Τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ο Παπανικολάου Σπύρος και αναπληρωτής ο Μπαχτής Κων/νος.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                         Ο Γ. ΓραμματέαςΜαθιόπουλος Γεώργιος               Κιτσόπουλος Αλέξης
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews