ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/1/18

Συνάντηση Μηταράκη με εκπροσώπους εργαζομένων ΕΚΑΒ Χίου- Αναφορά στην Βουλή για την ανάγκη προμήθειας νέου ασθενοφόρου


Ο κος Ν. Μηταράκης με την τριμελή επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στο  ΕΚΑΒ Χίου

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

Συνάντηση Μηταράκη με εκπροσώπους εργαζομένων ΕΚΑΒ Χίου
alithia.gr

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με την ανάγκη προμήθειας ενός νέου ασθενοφόρου οχήματος στο ΕΚΑΒ Χίου. Ο κ. Μηταράκης τονίζει ότι τα ασθενοφόρα του Νομού, είναι στην πλειονότητά τους παλαιά και σε κακή τεχνική κατάσταση. Έτσι, αντί να εξυπηρετούνται οι πολίτες, υπάρχουν διαρκώς σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αυξημένο κόστος.

Εξάλλου, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χίου, ο κ. Μηταράκης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα της υπηρεσίας, σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποστήριξη, να συζητήσει τρόπους βελτίωσης της κατάστασης, ενώ τέλος τόνισε τη σημασία του έργου που προσφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

 Θέμα: «Ανάγκες για ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Χίου».

κ. Υπουργέ

Σας προωθώ επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Τομέας Χίου στην οποία παρουσιάζεται η κακή κατάσταση των ασθενοφόρων που διαθέτει. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για παλαιωμένα και φθαρμένα οχήματα με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και υψηλό κόστος συντήρησης. Και ενώ αριθμητικά φαίνεται τα οχήματα να επαρκούν, εντούτοις στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

Επιπλέον η γεωμορφολογία της περιοχής και η ποιότητα του οδικού δικτύου επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα οχήματα και καθιστούν την πρόσβαση σε κάθε περιοχή του νησιού δυσχερή και τη διακομιδή των ασθενών προβληματική.

Για τους παραπάνω λόγους καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να προμηθευτεί ο Τομέας με ένα καινούργιο ασθενοφόρο, συγκεκριμένων προδιαγραφών. Παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στην επιστολή του Σωματείου, εξετάζοντας το αίτημα στο πλαίσιο της εξαγγελίας δωρεάς από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος προς το ΕΚΑΒ, 143 οχημάτων.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Πηγή: alithia.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews