ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/1/18

ΠΟΕΔΗΝ: Η ιλαρά θερίζει και στους εργαζόμενους


Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018
EKABNews


Η ιλαρά θερίζει και στους εργαζόμενους.
Νέα κρούσματα στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ
• Τα νοσοκομεία δεν έχουν κονδύλια να προμηθευτούν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων
• Δεν έχουν κονδύλια για την προμήθεια υλικών και την συντήρηση, ανανέωση εξοπλισμού και υποδομών
• Προϋπολογισμός Υπουργείου Υγείας 2018, κρατική χρηματοδότηση 370 εκατ. Ευρώ κάτω τα νοσοκομεία, 225 εκατ. ευρώ κάτω ο ΕΟΠΥΥ σε σχέση με πέρυσι
• Καρδιολόγος ορίστηκε Προϊστάμενος του Πνευμονολογικού Τμήματος στο Γ.Ν. Κέρκυρας. Επιστολή κόλαφος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος

Η ιλαρά θερίζει. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία προσβάλλονται.
Και όμως τα Νοσοκομεία παρά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι να προσβληθούν από ιλαρά αλλά και να το μεταδώσουν στους ασθενείς δεν προμηθεύονται αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων ιλαράς για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται ο εμβολιασμός τους. Θα πρέπει να απευθυνθούν σε Ιδιωτικά Μικροβιολογικά κέντρα πληρώνοντας από την τσέπη τους 50 ευρώ.
Τα Νοσοκομεία στέγνωσαν οικονομικά. Δεν διαθέτουν κονδύλια να βελτιώσουν τα μέτρα ασφαλείας να μην τρώνε ξύλο οι γιατροί και οι νοσηλευτές, να συντηρήσουν, να ανανεώσουν τον εξοπλισμό. Αναστέλλονται χειρουργικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης μπάτζετ για αγορά χειρουργικών υλικών. Υγειονομικό υλικό, κουβέρτες, μαξιλαροθήκες, σεντόνια, φάρμακα τα φέρνουν οι ασθενείς από το σπίτι τους.
Πού να βρουν να διαθέσουν κονδύλια τα Νοσοκομεία;
Με βάση τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας που σας κοινοποιούμε τα Νοσοκομεία το έτος 2017 έλαβαν κρατική χρηματοδότηση 1,156 δις ευρώ. Φέτος με βάση τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2018 θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση 786 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 370 εκατ. ευρώ λιγότερα.
Μας λέει η κυβέρνηση ότι φέτος τα Νοσοκομεία θα πάρουν εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ. Πώς θα πάρουν; Ο ΕΟΠΥΥ έλαβε πέρυσι κρατική χρηματοδότηση 325,5 εκατ. ευρώ και φέτος θα λάβει 100 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 225 εκατ. ευρώ λιγότερα. Σας κοινοποιούμε τους προϋπολογισμούς. Συντηρείται μόνο από τη δική μας υγειονομική εισφορά (6% επί των μισθών και των συντάξεων, κύριων και επικουρικών) και το μεγαλύτερο μέρος αυτών καταλήγουν για την πληρωμή των συντάξεων. Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε ανταγωνιστικός, ανταποδοτικός οργανισμός. Μειώνει τις παροχές υγείας προς τους πολίτες οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να τις πληρώνουν από την τσέπη τους. Η ιδιωτική δαπάνη υγείας στη χώρα μας ξεπερνάει το 3,5% του ΑΕΠ. Στις άλλες χώρες της Ευρώπης η ιδιωτική δαπάνη υγείας είναι 1% του ΑΕΠ. Ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Σε 20σέλιδη έκθεση της Κομισιόν για την κατάσταση της υγείας στην χώρα μας αναφέρεται ότι οι χαμηλές δημόσιες δαπάνες υγείας (5% του ΑΕΠ) ευθύνονται για το πανευρωπαϊκό ρεκόρ ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που έχουμε, σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης με 250 έως 400 κρούσματα μηνιαίως.
Και με τι προσωπικό;
Κόλαφος η επιστολή προς τον Διοικητή του Γ.Ν. Κέρκυρας και τον Αν. Υπουργό Υγείας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ για την παράνομη τοποθέτηση καρδιολόγου Ιατρού ως Προϊστάμενο του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου. Σας την κοινοποιούμε.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω στο ΕΣΥ. Και άλλοι προβοκάτορες μετά την ΠΟΕΔΗΝ.
Σαν πολλοί δεν μαζεύτηκαν;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Επιστολή προς Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
Προϋπολογισμός 2017
Προϋπολογισμός 2018Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews