ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/1/18

Η νυχτερινή βάρδια σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες


Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

Η νυχτερινή βάρδια σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες
healthyliving.gr

Οι γυναίκες που εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention από Κινέζους ερευνητές.

Επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Σιτσουάν της Δυτικής Κίνας, με επικεφαλής τον ογκολόγο Xuelei Ma, αξιολόγησαν στοιχεία από 61 μελέτες που αφορούσαν συνολικά περίπου 3,9 εκατομμύρια άτομα μεταξύ των οποίων εμφανίστηκαν 114.600 περιπτώσεις καρκίνου σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

Από την ανάλυση προέκυψε ότι, η μακροχρόνια εργασία των γυναικών σε νυχτερινές βάρδιες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 19%, σε σχέση με τις γυναίκες που εργάζονταν στο πρωινό ωράριο. Ο κίνδυνος ήταν αυξημένος κατά 41% για καρκίνους του δέρματος, κατά 32% για καρκίνους του μαστού και κατά 18% για καρκίνους του γαστρεντερικού συστήματος.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, ο κίνδυνος αυξανόταν κατά 3,3% για κάθε επιπρόσθετα πέντε χρόνια νυχτερινής εργασίας.

Πρέπει να αναφερθεί ότι ο αυξημένος κίνδυνος αφορούσε μόνο τις γυναίκες που εργάζονταν νύχτα, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και όχι στις άλλες γεωγραφικές περιοχές, κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι ενδεχομένως οι Ευρωπαίες και Αμερικανίδες να έχουν αυξημένα επίπεδα ορμονών που ευνοούν την εκδήλωση καρκίνου.

Δημοσιεύτηκε 9/1/2018

Πηγή: healthyliving.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews