ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/1/18

Στο ΕΚΑΒ Κρήτης ο Π. Πολάκης


Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

Το ΕΚΑΒ Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα ο Αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Τον υποδέχθηκε η Δ/ντρια του ΕΚΑΒ κα Μάγδα Ζεάκη, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΠ ΕΚΑΒ Μάριος Σφακιανάκης, οι πρόεδροι από τα σωματεία της Κρήτης, Νίκος Καλογιαννάκης, Αντώνης Κιοπές και Μενέλαος Καρακωνσταντάκης καθώς και εργαζόμενοι.


Ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ και στην συνέχεια ενημερώθηκε για τα νέα ασθενοφόρα και τον εξοπλισμό τους.
Ακολούθησε συνάντηση με τα σωματεία και ενημερώθηκε για τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν το ΕΚΑΒ.
Ο κος υπουργός δήλωσε:
Για 2018 έχει προβλεφθεί αύξηση της χρηματοδότησης.
Για την δαπάνη προμήθειας στολής ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για το έτος 2018.
Για τον Οργανισμό, ότι συστάθηκε επιτροπή με σκοπό την εκπόνηση νέου.
Για την ενίσχυση σε προσωπικό, ότι εντός των ημερών θα βγει προκήρυξη με 40 θέσεις διασωστών.
Για την ενσωμάτωση των οδηγών/πληρωμάτων των Κ.Υ. στο ΕΚΑΒ, ότι υπάρχει η πολιτική βούληση αλλά παρέπεμψε για αργότερα.
Για την μελέτη που κατατέθηκε για την αύξηση του ορίου ηλικίας των εργαζομένων, ότι γνωρίζει το πρόβλημα,  αλλά για πολλά πράγματα  δήλωσε χαρακτηριστικά «μετά τον Αύγουστο του 2018 θα μιλάμε από άλλη βάση».

Έρχονται άλλα δύο οχήματα στον τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ!
parakritika.gr

Για τις τέσσερις νέες κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ και τις δυνατότητές τους, που δώρισε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ενημερώθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στο περιθώριο επίσκεψής του στο Ηράκλειο.

Ο κ. Πολάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους διασώστες και να πληροφορηθεί για τα τέσσερα νέα ασθενοφόρα, αλλά και την εκπαίδευση των πληρωμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συνάντηση προέκυψε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο τομέας Χανίων του ΕΚΑΒ θα έχει στη διάθεσή του ένα όχημα 4Χ4, ώστε να καλύπτονται άμεσα ανάγκες σε δύσβατες περιοχές, αλλά και ένα ασθενοφόρο μικρού όγκου, ώστε να είναι ακόμη πιο άμεση η επέμβαση σε περιστατκά εντός της πόλης των Χανίων.

Να σημειωθεί πως στα Χανιά, η κινητή μονάδα θα παρουσιαστεί στις αρχές του ερχόμενου μήνα, όταν θα γίνουν και τα εγκαίνια των Τοπικών Μονάδων Υγείας, δύο εκ των οποίων θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Πηγή: parakritika.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews