ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/1/18

Απειλούν με κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας


Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης.

Στα “κάγκελα” οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας – Απειλούν με κινητοποιήσεις, για τις έξτρα διακομιδές που φορτώνουν τα νοσοκομεία στους διασώστες
e-ptolemeos.gr

Στα “κάγκελα” οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας – Απειλούν με κινητοποιήσεις, για τις έξτρα διακομιδές που φορτώνουν τα νοσοκομεία στους διασώστες

Δεν πάει άλλο το θέμα με το έξτρα έργο που φορτώνουν στο ελλιπές προσωπικό του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, αφού κάθε τόσο κλείνει ή δεν εφημερεύει μια κλινική σε ένα από τα 5 νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να επιφορτίζεται για την μεταφορά επειγόντων περιστατικών από το ένα νοσοκομείο σε άλλο, αλλά και λόγω δευτερευόντων μεταφορών που φορτώνουν στο ΕΚΑΒ τα νοσοκομεία, όπως για εξιτήρια ή για επανεξετάσεις ασθενών.

Τα παραπάνω δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης, ο οποίος προανήγγειλε μάλιστα ότι, εάν δεν δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα προβούν σε κινητοποιήσεις. Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε αυτή τη φορά με την Ορθοπεδική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, η οποία δεν θα εφημερεύει για άλλες τέσσερις μέρες τον τρέχοντα μήνα (δεν εφημέρευε και στις 15 και 17 Ιανουαρίου), καθώς με την εξέλιξη αυτή τα έκτακτα  ορθοπεδικά περιστατικά θα εξυπηρετούνται από την Ορθοπεδική κλινική του Μποδοσάκειου  νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

«Το κακό έχει παραγίνει. Επειδή τα νοσοκομεία δεν έχουν οδηγούς φορτώνουν το ΕΚΑΒ με έξτρα δουλειά, ενώ είναι υποχρεωμένα να έχουν οδηγούς για να κάνουν τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις και τα ραντεβού», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ, Θ. Σαραφίδης.


Σημείωσε ότι το ΕΚΑΒ οφείλει από τον οργανισμό του να εξυπηρετήσει επικουρικά τα νοσοκομεία, αλλά «είναι τεράστιος ο όγκος δουλειάς που επιφορτίζεται επειδή τα νοσοκομεία δεν έχουν οδηγούς.» Ανέφερε μάλιστα ενδεικτικά ότι «από τις 17.000 μετακινήσεις που είχαμε το 2017 οι 11.000-12.000 ήταν δευτερογενείς μεταφορές, δηλαδή μεταφορά ασθενών που έχουν νοσηλευθεί, είτε ασθενών που έχουν πάρει εξιτήριο είτε για επανεξετάσεις κλπ.. Υπερδιπλασιάστηκε η δουλειά μας ως διασώστες του ΕΚΑΒ με εργασία που δεν αντιστοιχεί στα καθήκοντά μας που είναι τα επείγοντα περιστατικά. Κι αυτό την ώρα που δεν επαρκεί το προσωπικό του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.» Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού πληρωμάτων μένει αναξιοποίητος ο στόλος νέων ασθενοφόρων που παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ακόμη ότι το σωματείο των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ θα προκαλέσει μια συνάντηση για το πρόβλημα αυτό με τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας), υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «εάν δεν οριστικοποιηθεί άμεσα η συνάντηση αυτή προειδοποιούμε ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, γιατί δεν μπορεί να διαιωνίζεται το πρόβλημα.»

Δημοσιεύτηκε από Ρόη Βασβατέκη


Πηγή: e-ptolemeos.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews