ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/1/18

ΠΟΠ ΕΚΑΒ: Μη ασφαλείς οι συνθήκες εργασίας των Διασωστών στην Μυτιλήνη


Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
EKABNewsΘέμα:  Μη ασφαλείς οι συνθήκες εργασίας των Διασωστών   στην Μυτιλήνη

Κύριε Υπουργέ,

όπως σας έχουμε ενημερώσει και με προηγούμενες επιστολές μας ,στην Μυτιλήνη, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των συναδέλφων μας κατά την παραλαβή περιστατικών ,από τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Για άλλη μια φορά χθες έγινε αυτό που φοβόμασταν.

Συνάδελφος Διασώστης του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης δέχτηκε επίθεση από τρόφιμο του χώρου φιλοξενίας  με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο Νοσοκομείο. 

Η Μ.Κ.Ο που ελέγχει το συγκεκριμένο χώρο αντί να βοηθήσει τον κρατικό λειτουργό να κάνει την δουλειά του, αντί να προστατέψει δηλαδή τον συνάδελφων μας  που στην τελική πήγε εκεί για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους μετά από κλήση που δέχτηκε, στράφηκε εναντίων του.

Στράφηκε εναντίων του με μήνυση, γιατί τόλμησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε εξαγριωμένο τρόφιμο που στα χέρια του κρατούσε μπουκάλι  και επιτέθηκε  στον συνάδελφο  μας χειροδικώντας.

Κύριε Υπουργέ,

Σκέφτεστε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν στην θέση του σωματώδους συναδέλφου μας ήταν μια γυναίκα συνάδελφος, ίσως σήμερα η οικογένεια του ΕΚΑΒ να θρηνούσε άλλoν έναν νεκρό στο βωμό του καθήκοντος.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πλέον πως ως  εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πανελλαδικά είμαστε μόνιμα εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο είτε αυτός προέρχεται από τα καιρικά φαινόμενα είτε από ανθρώπους που δυστυχώς προσπαθούν να βγάλουν την αντίδραση τους για όσα τους συμβαίνουν πάνω μας, όπως το χθεσινό περιστατικό.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσα να μεταβεί μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑΒ στην Μυτιλήνη, γιατί λόγου των πολλών απειλών  στους συναδέλφους μας από τροφίμους των χώρων φιλοξενίας φοβόμαστε πως πολύ σύντομα η πολυτέλεια του χρόνου αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού θα τελειώσει. 

Κύριε υπουργέ, εδώ και καιρό ζητήσαμε συνάντηση για να συζητήσουμε αυτά και άλλα προβλήματα χωρίς ανταπόκριση από πλευράς σας.

Παρόλα αυτά  για αυτό το θέμα παρακαλούμε για τις ενέργειες σας !


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠηγή: popekab.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews