ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/1/18

Λεφτά (για ιδιώτες) υπάρχουν


Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

Λεφτά (για ιδιώτες) υπάρχουν
ygeionomikoi.gr

Δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα σε ΦΕΚ τα νέα όρια δαπανών του ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες υγείας από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους (ιδιωτικά νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, διαγνωστικά κέντρα, υγειονομικά υλικά κ.ά.), τα οποία ανέρχονται σε 1,525 δισ. ευρώ.

Αρκεί μία ματιά, για να διαπιστώσει κανείς ότι και στον τέταρτο χρόνο της «αριστερής» κυβέρνησης συνεχίζεται το πάρτυ της ανάθεσης σημαντικού κομματιού του υγειονομικού έργου από το κράτος προς τους ιδιώτες.

Ορισμένες δαπάνες αναγκαστικά θα κατευθύνονταν ούτως ή άλλως προς επιχειρήσεις (π.χ. για προμήθεια ορθοπεδικών υλικών και ακουστικών βαρηκοΐας). Τα μεγάλα όμως ποσά, κι εδώ μιλάμε για πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια, κατευθύνονται για νοσήλεια σε ιδιωτικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης/αποθεραπείας, φορείς υποστήριξης αναπηρίας, υπηρεσίες διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων, υπηρεσίες αιμοκάθαρσης. Τομείς δηλαδή που κάλλιστα θα μπορούσε να καλύψει -και μάλιστα με πολύ χαμηλότερο κόστος- το δημόσιο σύστημα υγείας, εάν εκεί τα χρήματα δεν δίνονταν με το σταγονόμετρο, οι δομές του δεν ήταν υποστελεχωμένες και συχνά υποεξοπλισμένες, εάν εντέλει προτεραιότητα ήταν η ενδυνάμωση του δημόσιου τομέα της υγείας.

Διότι, όπως αποδεικνύεται, ακόμα και στους καιρούς των μνημονίων… λεφτά υπάρχουν. Το ερώτημα είναι, πάντα, η πολιτική επιλογή για το πού θα κατευθυνθούν.

Αντίγραφο του ΦΕΚ βρίσκεται εδώ.


Πηγή: ygeionomikoi.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews