ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/1/18

ΠΟΠ ΕΚΑΒ: Μη σύννομη και εντελώς Αντιδημοκρατική η λειτουργία του Διευθυντή του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Καβάλας


Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018
EKABNewsΜη σύννομη και εντελώς Αντιδημοκρατική  η λειτουργία του Διευθυντή του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ  Καβάλας

Η ελευθερία έκφρασης των εργαζομένων είναι ατομικό δικαίωμα το οποίο αποσκοπεί στην διασφάλιση και προαγωγή των εργατικών και οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων και πραγματώνετε μέσω της συλλογικής δράσης και του αναμφισβήτητου δικαιώματος της ιδρύσεως συνδικαλιστικών οργανώσεων

Η κινητοποίηση ως μια από τις κύριες μορφές συνδικαλιστικής δράσης αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα τόσο στα πλαίσια της συνδικαλιστικής ελευθερίας όσο και αυτοτελή δικαίωμα. Πρόκειται για συλλογική αποχή μισθωτών σε εξαρτημένη πάντα εργασία με απόφαση από Νόμιμες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Στο άρθρο 23 παρ 1 Σ και 14 παρ 1 Ν 1264 /1982 προβλέπεται η προστασία του συνταγματικού δικαιώματος των Κινητοποιήσεων και τις Ελευθερίας και συγκεκριμένα αναφέρει « Το κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για την διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ αυτή δικαιωμάτων εναντίων κάθε προσβολής τους μέσα στα όρια του Νόμου. Επίσης αναφέρει  ότι η  κινητοποίηση αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διασφάλιση και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ

Ο Διευθυντής  του ΕΚΑΒ 6  παρεμποδίζει  την ελεύθερη  δράση αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης εκφράσεις  με απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις   σε όσους ουσιαστικά λειτουργούν  σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, και δημοσιοποιούν την ανεπάρκεια λειτουργίας του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή  εντολή του κ. Αγγελόπουλου Θωμά  που έχει ως στόχο  την τρομοκράτηση των συναδέλφων μας και την  καταστρατήγηση του Συντάγματος και των Νόμων παρεμποδίζοντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα ελεύθερης  δράσης και συμμετοχής των εργαζομένων στα κοινά και σε κινητοποιήσεις.
Ως το επίσημο από την πολιτεία όργανο  εκπροσώπησης των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ  και προάσπισης των Δικαιωμάτων τους έχουμε την νόμιμη υποχρέωση να  σας ενημερώσουμε  τα (αυτονόητα) προβλεπόμενα στην κείμενη Νομοθεσία.
Σας ενημερώσουμε  ότι θα  καταγγέλλουμε, θα δημοσιοποιούμε  στα Μ.Μ.Ε τις ενέργειες αυτές, ενώ ήδη έχουμε προσφύγει νομικά και θα κλιμακώσουμε τις δράσεις  μας.  


Πηγή: popekab.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews