ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/1/18

Ευτυχώς το παιδάκι ανένηψε, έκλαψε, ετέθη όρος στα επείγοντα και όλα καλά!Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

Ο ερχομός του νέου έτους στο τελείωμα της απογευματινής βάρδιας μου στην ΚΙΜ Χαϊδαρίου 2/01/18, μας έφερε μπροστά σε μια πρόκληση!! Ένα ακόμη παιχνίδι της ζωής όπως εκείνη ξέρει να παίζει!!!

Καλείσαι σε χιλιοστά του δευτερολέπτου να αψηφήσεις κινδύνους, να παραβείς τον Κ.Ο.Κ, να τα βάλεις με την Κυρία στο μπροστινό αμάξι που δε καταλαβαίνει πως το Μεγάλο Κίτρινο Όχημα με τα μπλε λαμπάκια δεν είναι χριστουγεννιάτικο δένδρο αλλά ένα ασθενοφόρο που τρέχει να σώσει μια ζωή!!!!!

Έτσι λοιπόν, απόψε, και ενώ ήμασταν σε διάλογο με έναν τύπο που είχαμε παραλάβει ως λιποθυμία σε μαγαζί, για το πως θα γυρίσει σπίτι του μιας και δεν είχε ούτε ένα ευρώ, και ήθελε να τον πάμε λίγο παρακάτω στο σπιτάκι του ακούμε από τον ασύρματο : «1 έτους παιδί χωρίς αισθήσεις»... κάπου κοντά στην Νίκαια.... Βλέπουμε το B32 να σχίζει τον αέρα και φυσικά άμεσα δηλώσαμε και εμείς στην διάθεση .... Φυσικά το B32 με πλήρωμα την Fileni Laskaratou και τον Δημήτρη Ντουφεκούλα είχαν φτάσει πριν από εμάς!! Μια γειτονιά ανάστατη... η πολυκατοικία στο πόδι!!!

Αλλόφρονες οι γείτονες ...Όλοι όμως με μια πίστη στα μάτια τους και 2 φράσεις...: «σώστε το παιδάκι»....

Από τον 5ο όροφο στα χέρια κατέβασε το παιδάκι η Φιλένη!!! φέρων αεραγωγό στοματοφαρυγγικό, έχοντας προηγουμένως ελευθερώσει τη στοματική κοιλότητα!!! Το παιδάκι ανέπνεε μεν αλλά ληθαργικό!!!

Μια βαθιά ανάσα και μια ανακούφιση στα μάτια όλων μας και..... άμεσα τέθηκε σε οξυγόνο με τη βοήθεια της Μάρως Μπούρα και έχοντας driver έναν από τους έμπειρους της δουλειάς, Δημήτρη Μπουβη, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για το Νοσοκομείο Νίκαιας....

Είχα ήδη έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Dimitrios Tsiftsis εχοντας αναμονή παιδιάτρων και αναισθησιολόγων!! Ευτυχώς το παιδάκι ανένηψε, έκλαψε, ετέθη όρος στα επείγοντα και όλα καλά!!!! Αυτή η δουλειά θέλει να έχεις γερά νεύρα να την αγαπάς και να υπάρχει μια καλή συνεργασία!!!! Να σκοτώνεις το Εγώ!!! Ευχαριστώ όλους όσοι απόψε συνεργάστηκαν και ακούστηκε το κλάμα ενός παιδιού στα επείγοντα της Νίκαιας!!! Χαρίζοντας μας ελπίδα και αισιοδοξία πως τελικά σε αυτήν την χώρα που τόσο κάποιοι την έχουν υποτιμήσει, υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν πιστεύοντας στο Όνειρο!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από Καρδιάς!!!

Facebook Stelios Zaragkas
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews