ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/1/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας


Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
EKABNewsΚατόπιν παρεμβάσεων της διοίκησης με εντολές, εκφοβισμούς, ακόμη και απειλές, επιβάλλουν στους εργαζόμενους να ανταποκρίνονται σε μη επείγοντα περιστατικά και μάλιστα εκτός ωραρίου. Τα τελευταία γεγονότα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες όλων όσων συμβαίνουν στο παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας. Με βάση τις μαρτυρίες συναδέλφων ζούμε το θέατρο του παραλόγου, διεύθυνση και διοίκηση έχουν αλλοιώσει ή μάλλον έχουν μεταλλάξει τον ρόλο και τον σκοπό του Ε.Κ.Α.Β.! 
Που ακούστηκε διοικητής νοσοκομείου να παίρνει τηλέφωνο και να απειλεί για εξιτήριο!
Που ακούστηκε προϊσταμένη κλινικής από νοσοκομείο να απαιτεί να αδειάσουμε την κλινική  (με μία φωτοτυπία χωρίς σφραγίδες νοσοκομείου χωρίς αριθμούς πρωτόκολλο), τηλεφωνικά να παίρνουν συνεχώς  για να εκτελέσουμε εξιτήρια.
Τελικά ποιος κάνει «κουμάντο» ;
Ο ρόλος του Ε.Κ.Α.Β. είναι το επείγον!  Για τις  λοιπές δευτερογενείς διακομιδές το Ε.Κ.Α.Β. έχει επικουρικό ρολό που σημάνει ΑΝ και ΌΤΑΝ μπορεί!  Είναι υποχρέωση των νοσοκομείων να τις καλύψουν!  Υπάρχουν  νόμοι, όποιος παρεμβαίνει για εξυπηρετήσεις (μιλάμε πάντα για εξιτήρια και επανεξετάσεις) είναι απέναντι στον πραγματικό ρόλο μας που είναι η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ! Εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια φωνάζουμε! Το «σχοινί» δεν το τεντώσαμε εμείς οι εργαζόμενοι. Απαιτούμε  εδώ και τώρα προσλήψεις διασωστών ώστε να στελεχωθούν και τα υπόλοιπα ασθενοφόρου. Το 2019 θα έχουμε συνολικά 37 καινούρια ασθενοφόρα εκ των οποίων θα είναι στην κίνηση τα 7, αυτό ως απάντηση σε μερικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που απαιτούν εξυπηρετήσεις. Δεν ήμαστε εμείς αυτοί που ταλαιπωρούν τους πολίτες, εδώ και χρόνια βάζουμε πλάτη αλλά ΔΕΝ επαρκεί το έμψυχο δυναμικό! Επιτέλους φτάνει πια!
Εάν ως το τέλος του μήνα δεν έχουμε   οποιαδήποτε ενημέρωση, από την 3η Υ.ΠΕ., διοικητές νοσοκομείων και Κ.Υ., εμείς θα πράξουμε τα νόμιμα!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ  ΘΩΜΑΣ                ΧΡΗΣΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews