ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/1/18

Σώζει ζωές η Βάση ΕΚΑΒ Τυρνάβου

Από την επίσκεψη στη Βάση Τυρνάβου του ΕΚΑΒ της διευθύντριας κ. Βασιλικής Αυγέρη, του δημάρχου Π. Σαρχώση, του αντιδημάρχου κ. Χρ. Τσιόπα και στελεχών

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

Σώζει ζωές η Βάση ΕΚΑΒ Τυρνάβου
eleftheria.gr

Καλύπτονται οι ανάγκες 40.000 κατοίκων

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Β. ΑΥΓΕΡΗ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Σημαντικό έργο με πολύπλευρη προσφορά στην τοπική κοινωνία 40.000 και πλέον κατοίκων του Δήμου Τυρνάβου και τμήματος του Δήμου Ελασσόνας, πρώην Δήμου Ποταμιάς, καλύπτει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο η Βάση ΕΚΑΒ ασθενοφόρων Τυρνάβου που φιλοξενείται στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση εδώ και δύο χρόνια.

Μιλώντας στην «Ε» η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Βασιλική Αυγέρη, η οποία προσφέρει σημαντικό έργο στον τομέα της υγείας στον θεσσαλικό χώρο, δηλώνει ικανοποιημένη από τη λειτουργία της Βάσης Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου. Επίσης η κ. Αυγέρη ενημερώνει τους πολίτες ότι μέσα στο 2017,σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο ΕΚΑΒ Λάρισας, η Βάση Τυρνάβου πραγματοποίησε 766 διακομιδές σε περιστατικά από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, προς το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου αλλά και προς τα νοσοκομεία της Λάρισας.

Και συνεχίζει στη δήλωσή της: «Η δημιουργία της Βάσης Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου έδειξε με βάση τα στοιχεία που έχουμε ότι ήταν κοινωνική απαίτηση και ένας μεγάλος όγκος περιστατικών καλύφθηκαν από το ασθενοφόρου που επιχειρούσε στη Βάση Τυρνάβου του ΕΚΑΒ. Προτεραιότητα όλων μας είναι η καθολική κάλυψη του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Η προσπάθειά μας για τη συνεχή κάλυψη των πολιτών θα συνεχιστεί με την ενδυνάμωση της Βάσης του Τυρνάβου με έναν ακόμα διασώστη, πλήρωμα ασθενοφόρο και με ένα επιπλέον ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και εξοπλίζεται ήδη με υγειονομικό υλικό ώστε να είναι κατάλληλο για να επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου.

Τέλος γίνονται συντονισμένες προσπάθειες καθολικής κάλυψης του πληθυσμού της περιοχής χωρίς ανισότητες και δικαιώματα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο προϊστάμενος της Βάσης ΕΚΑΒ Τυρνάβου κ. Γιάννης Ανδρέου σημείωσε ότι εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο η Βάση Τυρνάβου του ΕΚΑΒ κυριολεκτικά έσωσε ζωές με τις διακομιδές που έγιναν από τα πληρώματα προς το Κέντρο Υγείας και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, σε χρόνο πολύ σύντομο σε 3 με 5 λεπτά της ώρας. Χρόνος που είναι σημαντικός για τη σωτηρία του ασθενή.

Σήμερα καθημερινά η Βάση Τυρνάβου έχει δύο βάρδιες Δευτέρα – Παρασκευή – πρωί και απόγευμα ενώ γίνεται προσπάθεια για τη στελέχωση με άλλο ένα άτομο ώστε οι βάρδιες να γίνουν τρεις. Μια προσπάθεια στην οποία συμβάλλει πέρα από την υπηρεσία και προσωπικά ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέου σημειώνει ότι μέσα στο 2017 έχουν γίνει 433 βάρδιες από τα πληρώματα των οποίων έχουν εξυπηρετηθεί 766 περιστατικά, από τα οποία 663 ήταν επείγοντα προς Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και από εκεί προς το εφημερεύον νοσοκομείο στη Λάρισα και 103 χρόνια περιστατικά.

 Κλείνοντας ο κ. Ανδρέου σημειώνει ότι είναι απαραίτητη ακόμα μία βάρδια ώστε να καλυφτούν παραπάνω περιστατικά. Μέχρι όμως να γίνει αυτό στα κενά υπάρχει απόλυτη και άμεση κάλυψη από το ΕΚΑΒ Λάρισας.

Επίσης σημαντική είναι η συμβολή στη στήριξη της Βάσης ΕΚΑΒ Τυρνάβου της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αναστασίας Νικιτίδου, όπου υπάρχει ένα άριστο κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με το Κ.Υ.Τ. με κοινό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Τυρνάβου και ευρύτερα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: eleftheria.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews