ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/1/18

«Απαγορεύεται το ομιλείν» στο ΕΚΑΒ Καβάλας; - Επιστολή προέδρου κατά εργαζόμενων για σχόλια σε social media!


Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018
EKABNews

"Απαγορεύεται το ομιλείν" στο ΕΚΑΒ Καβάλας; - Επιστολή προέδρου κατά εργαζόμενων για σχόλια σε social media!
kavala-portal.gr

Πρόσφατα έτυχε να διαβάσουμε ένα μυθιστόρημα που έγραψε ένας υπερ-αιωνόβιος (104 ετών), πολυβραβευμένος Σλοβένος συγγραφέας, ονόματι Μπόρις Πάχορ. Ο τίτλος του βιβλίου ήταν..."Απαγορεύεται το ομιλείν" (και σχετιζόταν με τις διώξεις που υπέστησαν οι Σλοβένοι που ζούσαν στην Τεργέστη μετά την προσάρτησή της στην Ιταλία, λίγο μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο).

Αυτός ακριβώς ο τίτλος μάς ήρθε στο μυαλό μόλις λάβαμε στο email μας ένα έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Καβάλας Θωμάς Αγγελόπουλος στους εργαζόμενους, με το οποίο απαγορεύει ("αυστηρά", όπως τονίζεται με σαφήνεια στο έγγραφο) αναφορές, κρίσεις, επικρίσεις, σχόλια και σχολιασμούς που γίνονται δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης από τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ και αφορούν υπηρεσιακά θέματα και προβλήματα!

Λίγο πιο κάτω διευκρινίζεται το τι ακριβώς απαγορεύεται με την εντολή αυτή ("διεκδικήσεις, αιτήματα, προβλήματα ή παράπονα"), ενώ στο ίδιο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι εφόσον στο μέλλον εντοπιστούν παρόμοια φαινόμενα θα κινείται άμεσα πειθαρχική διαδικασία!

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι, ενώ στον τίτλο του εγγράφου τονίζεται ο όρος "κοινωνικά μέσα δικτύωσης", λίγο πιο κάτω ο όρος μετατρέπεται σε "κοινωνικά μέσα ενημέρωσης" (χωρίς περαιτέρω επεξήγηση).

Το έγγραφο έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο ekabnews.gr.


Λόγω του περασμένου της ώρας, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπίσουμε τον κ. Αγγελόπουλο (ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς έχει αναδείξει, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πρίνου (του οποίου είναι διευθυντής) και οι διακομιδές ασθενών από τη Θάσο στην Καβάλα -με τα προβλήματα με τα πλοία επιφυλακής) προκειμένου να καταθέσει τις δικές του εξηγήσεις. Επιφυλασσόμαστε, όμως, να το κάνουμε εντός της ημέρας.

Δημοσιεύτηκε 10/1/2018

Πηγή: kavala-portal.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

5 σχόλια :

 1. ΕΝΑΣ ΔΙΚΤΑΚΤΩΡ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΗΜΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΦΡΟΣ.ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ,ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γράφουν ιστορία τα συντρόφια. Ισως τελικά η συμπεριφορά αυτή είναι για εμάς δώρο Θεού. Ποτέ στην οικογένεια του ΕΚΑΒ δεν ξανάδαμε συμεριφορές τέτοιου είδους. Τέτοιο δώρο να ξεδιπλώνει ο άλλος τις προθέσεις του δημόσια δεν ξανάγινε. Ποιός το φανταζόταν οτι θα απαγορευόταν οι κοινωνικές συζητήσεις για τη δουλειά μας. Ποιός φανταζόταν οτι θα διώκωνταν με τέτοιο μένος τα σωματεία και οι αγώνες τους κυρίως. Ποιός φανταζόταν οτι θα αλλάζαμε το νόμο για την απεργία. Απο ποιόν; απο αριστερούς.....(και καλά). Αυτό που δεν μπορώ ακόμα να εκτημίσω με ακρίβεια είναι: α) πόσο θέλει ακόμα για να το τερματίσουν και β)τι γέλιο θα πέσει οταν τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ αύριο θα εισηγούνται απεργιακές κινητοποιήσεις και θα καταγγέλουν αντίστοιχες συμπεριφορές.
  Υ.Γ. Υπάρχουν πολλά σκευάσματα για γαργάρες στα φαρμακεία. Τώρα με το νόμο του 51% μην τις κάνετε μόνο με νεράκι... συντρόφια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. η απεργία έτσι όπως έχει καταντήσει, καλύτερα να μην την αναλύσουμε περισσότερο.
  μακάρι να ήταν το ποσοστό των παρόντων της Γ.Σ., το μοναδικό πρόβλημα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όσο για την ΦΙΜΩΣΗ, το βλέπουμε καθημερινά στα media, δεν γράφει και δεν λέει τίποτα κανεις, απο τον... φόβο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews