ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/2/18

11 Φεβρουαρίου – Ευρωπαϊκή Ημέρα του «112»




Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018
EKABNews

Η 11η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε το 2009 ως Ευρωπαϊκή Ημέρα του «112» βάσει της υπογραφής τριμερούς Διακήρυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Τσεχικής Προεδρίας.

Το «112» αποτελεί τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Είναι ενιαίος για όλες τις χώρες της Ε.Ε και έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί τους πολίτες σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε και αν βρεθούν και χρειαστούν βοήθεια από πχ. αστυνομία, πυροσβεστική κλπ.

Η κλήση στο «112» μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή (σταθερό ή κινητό τηλέφωνο) και είναιχωρίς χρέωση. Ο αριθμός αυτός λειτουργεί και στην Ελλάδα και εξυπηρετεί και πολίτες άλλων χωρών της Ε.Ε που βρίσκονται στη χώρα μας και χρειάζονται βοήθεια. Στην τηλεφωνική κλήση απαντά αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό, με το οποίο ο καλών μπορεί να επικοινωνήσει σε μία από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews