ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/2/18

Οι νυχτερινές βάρδιες αυξάνουν κατά 44% την πιθανότητα εμφάνισης Σ.Δ τύπου 2Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
EKABNews

Οι νυχτερινές βάρδιες αυξάνουν κατά 44% την πιθανότητα εμφάνισης Σ.Δ τύπου 2
neaygeia.blogspot.gr

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που εργάζονταν με εναλλασσόμενες βάρδιες, κυρίως τη νύχτα, είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι άνθρωποι που εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.
Επιπλέον, σε σύγκριση με εργαζόμενους την ημέρα όλοι οι εργαζόμενοι σε βάρδιες ήταν πιο πιθανό να έχουν διαβήτη τύπου 2 εκτός από όσους εργάζονταν μόνιμα τη νύχτα.
Η Ceiine Vetter, του University of Colorado-Boulder, δήλωσε ότι φάνηκε δοσοεξαρτώμενη σχέση μεταξύ της συχνότητας της εργασίας σε νυχτερινές βάρδιες και του διαβήτη τύπου 2. Αυτό βοηθά να κατανοηθεί ένα κομμάτι του πάζλ-η συχνότητα της εργασίας σε νυχτερινές βάρδιες φαίνεται να είναι σημαντικός παράγοντας.
Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία 270.000 ανθρώπων περιλαμβανομένων 70.000 που έδωσαν στοιχεία για τον τρόπο εργασίας τους και υποομάδα 44.000 για τους οποίους υπήρχαν γενετικά στοιχεία.
Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι στο δείγμα είχαν διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές ανέπτυξαν σκορ γενετικού κινδύνου που χρησιμοποίησαν για να δώσουν μια αξία σε κάθε συμμετέχοντα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν τα υψηλότερα γενετικά σκορ κινδύνου είχαν περίπου τετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με ανθρώπους που είχαν χαμηλότερα.

Πηγές: Iatronet- Diabetes Care.

Δημοσιεύτηκε 14/2/2018


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews