ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/2/18

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Οφείλονται χιλιάδες ρεπό στους εργαζομένους- 50 διακομιδές ασθενών το μήνα από το ΕΚΑΒ!Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018
EKABNews

Με μήνυση απειλεί η ΠΟΕΔΗΝ το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΠΟΕΔΗΝ κατά Μπέζου για Υγεία στη Μεσσηνία
tharrosnews.gr

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν το διοικητή για υπερπροβολή ώστε να φαίνεται πετυχημένος

Όταν οφείλονται 4.000 ρεπό στους εργαζομένους και γίνονται 50 διακομιδές ασθενών το μήνα

Τεράστια προβλήματα με έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδίας, είπε ότι στον οδικό άξονα Αττικής – Καλαμάτας λειτουργούν μόνο 14 κλίνες ΜΕΘ.
Παράλληλα, ανέφερε ότι πάνω από 4.000 ρεπό οφείλονται στους εργαζομένους, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε ότι κάθε μήνα γίνονται από το Νοσοκομείο Καλαμάτας 40-50 διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία.

Έλλειψη προσωπικού
Όσον αφορά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο κ. Γιαννάκος μίλησε για υπερπροβολή που γίνεται από το διοικητή κ. Μπέζο και η οποία είναι αναντίστοιχη με τα προβλήματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Αυτό, όπως είπε, γίνεται για να φαίνεται ότι είναι ένας πολύ πετυχημένος διοικητής.
«Το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στα οποία προΐσταται ο κ. Μπέζος, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, ο κ. Μπέζος πρόσφατα, παράνομα στο Διοικητικό Συμβούλιο προσπάθησε, ενώ δεν ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη, να αιφνιδιάσει τα μέλη και να περάσει θέμα για να προσληφθεί προσωπικό με μπλοκάκι. Αν είναι δυνατόν, ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ένα νοσοκομείο, που παρέχει υπηρεσίες και θα πρέπει να είναι ασφαλές, να στηριχθεί σε προσωπικό με μπλοκάκι. Αυτό αποδεικνύει το πόσο μεγάλα προβλήματα νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οφείλονται 4.000 ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό. Εργάζονται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, νυχθημερόν, χωρίς να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται. Και βέβαια, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που ραγδαία μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας, καθότι από εκεί απουσιάζουν βασικές ιατρικές ειδικότητες. Αυτά τα έχουμε αναδείξει πολλές φορές, αλλά ο κ. Μπέζος νομίζει ότι μπορεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να λέει ότι όλα είναι καλά. Εγώ στη θέση του θα ήμουν πιο ταπεινός, όταν μάλιστα χθες δημοσιεύτηκε και έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ που δείχνει τη γύμνια του συστήματος με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στον εθνικό άξονα από Αττική έως Καλαμάτα έχουμε μόνο 14 κλίνες ΜΕΘ. Προσωπικά, αν ήμουν διοικητής και έβγαινε με τέτοια έρευνα, θα είχα παραιτηθεί».

50 διακομιδές το μήνα
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε πως δεν μπορεί ο διοικητής του νοσοκομείου να έχει πει ότι είναι όλα καλά και κάθε μήνα να γίνονται 40 με 50 διακομιδές από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για μεγάλα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία. «Αυτό αποδεικνύει ότι όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και, βέβαια, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς κι από εκεί γίνονται μεγάλες διακομιδές», κατέληξε.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Με μήνυση απειλεί η ΠΟΕΔΗΝ το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Με μήνυση για παράβαση καθήκοντος απειλεί η ΠΟΕΔΗΝ το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο, αν μέσα στο επόμενο πενθήμερο δεν ανακαλέσει την απόφασή του για απομάκρυνση, από τη θέση της, της αναπληρώτριας διευθύντριας της Διοικητικής Υπηρεσίας, Ευγενίας Πουλογιαννοπούλου.
Αυτό τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, από την Καλαμάτα όπου βρέθηκε και είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για ρουσφετολογική δίωξη και την ενέταξε σε παρόμοιες που έχουν γίνει από άλλους διοικητές νοσοκομείων.

Καταγγελία
Ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία έχει αναφέρει παράνομες διώξεις υπηρεσιακών στελεχών που έχουν γίνει σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, καταγγέλλοντας ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω των διοικητών των νοσοκομείων η μεθόδευση της κυβέρνησης να καταλάβει την εξουσία από το κράτος».
«Εμείς θεωρούμε ότι σε ένα κράτος δικαίου υπάρχουν νόμοι οι οποίοι πρέπει πάνω από όλους μας να τηρούνται. Πόσω μάλλον εδώ, που υπάρχει νόμος της ίδιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο 4369 του 2016, άρθρο 30, που σαφώς ορίζει ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί κάνεις προϊστάμενος, έως ότου συσταθούν τα όργανα κρίσης και γίνει η επιλογή νέων προϊσταμένων. Να επισημάνω ακόμα ότι η κυβέρνηση, αν και έχει αγκαλιάσει τα μνημόνια, την ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης δεν την έχει υλοποιήσει. Και αυτό είναι μια σκόπιμη πράξη από την πλευρά της κυβέρνησης. Θέλει να χειραγωγήσει τη δημόσια διοίκηση και όποιος δεν είναι αρεστός ή δεν προσκυνήσει, όπως στην προκειμένη περίπτωση η υποδιευθύντρια της διοικητικής υπηρεσίας, αναίτια ξηλώνεται. Εδώ ο κ. Μπέζος, με αυταρχικό τρόπο και χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία, ξήλωσε μία άριστη υποδιευθύντρια, που το ίδιο το υπουργείο Υγείας έχει ορίσει ως αιρετό μέλος στο πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο του νοσοκομείου. Και εδώ συμβαίνει μια πολύ μεγάλη παρανομία. Έχουμε ένα αιρετό μέλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο που για να είσαι σε αυτή τη θέση, πρέπει να έχεις το βαθμό του διευθυντή ή υποδιευθυντή. Αυτό είναι ασύμβατο και παράνομο. Μόνο στο κράτος του κ. Μπέζου συμβαίνουν αυτά. Και η συγκεκριμένη υποδιευθύντρια εκτελούσε χρέη διευθύντριας για 3 χρόνια, είναι άριστη στη δουλειά της και αυτό το επιβεβαιώνουν οι πάντες. Διώκεται για ένα θέμα που δεν είναι της δικής της αρμοδιότητας. Έχουμε μία δίωξη που είναι ρουσφετολογική, ρεβανσιστική, αλαζονική», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.

Μηνυτήρια αναφορά
Ακολούθως κάλεσε δημόσια τον κ. Μπέζο να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, όπως είπε, άλλως: «Έχουμε ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικητών οι οποίοι έχουν καθαιρέσει παράνομα προϊσταμένους οργανικών μονάδων στα νοσοκομεία τους και βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.
Σύντομα θα αποδοθούν και κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος. Αν δεν αποκαταστήσει τα πράγματα εδώ ο κ. Μπέζος μέσα στις επόμενες 5 ημέρες, θα τον συμπεριλάβουμε στη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Θα στείλουμε συμπληρωματικό σημείωμα που θα αφορά και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί και να καθίσει στο σκαμνί ο κ. Μπέζος για παράβαση καθήκοντος.
Επισκεφτήκαμε τον κ. Μπέζο και του είπαμε ότι αυτό που έκανε είναι παράνομο και δεσμεύτηκε ότι θα το επανεξετάσει. Παρά ταύτα έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχει κάνει τίποτα. Ταυτόχρονα του στείλαμε ως Ομοσπονδία και εξώδικο και ζητήσαμε να αποκαταστήσει την αδικία, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα».
Ο κ. Γιαννάκος σε διευκρινιστικές ερωτήσεις είπε ότι η κα Πουλογιαννοπούλου απομακρύνθηκε από τη θέση της με πράξη του κ. Μπέζου, χωρίς να αναφέρεται καμία αιτιολογία, ενώ και όσα ακούγονται στο παρασκήνιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να αναφέρει στο ποια είναι αυτά, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της κυρίας Πουλογιαννοπούλου.

Κρίσεις προϊσταμένων
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε ότι σε προηγούμενη συνάντηση που είχαν με τον κ. Μπέζο τους είχε πει ότι μπορεί να μετακινεί προσωπικό όπου θέλει.
«Σε σχέση με την υποδιευθύντρια, αυτό είναι εντελώς παράνομο, γιατί ο νόμος 4369 είναι ξεκάθαρος και προβλέπει καμιά μετακίνηση μέχρι τη συγκρότηση επιλογής των συμβουλίων που θα γίνει η κρίση προϊσταμένων και διευθυντών. Άρα από μόνος του δεν μπορεί να μετακινήσει συναδέλφους οι οποίοι έχουν κριθεί από το 2010. Ζητάμε να προχωρήσουν οι κρίσεις σύμφωνα με τα προσόντα που έχουν οι συνάδελφοι και όχι να τοποθετούνται με αποφάσεις διοικητών όπως γίνεται μέχρι τώρα».
«Αν ο κ. Μπέζος νομίζει ότι έχει σοβαρούς λόγους για να προχωράει σε τέτοιου είδους κινήσεις (που για μας είναι ρουσφέτια), να μας κατονομάσει ποιους λόγους δημοσίου συμφέροντος εξυπηρετεί. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πράξεις εκδικητικές, ή θέλει να τακτοποιήσει κάποια άλλα ρουσφέτια», συμπλήρωσε και ο γενικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Πηγή: tharrosnews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews