ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/2/18

Το 9o ΓΕΛ Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων ευχαριστεί τους διασώστες του ΕΚΑΒ για το Σεμινάριο Πρώτων βοηθειώνΤρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018
EKABNews

9o ΓΕΛ Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων 
9lyk-kardam.ioa.sch.gr

Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13-2-2018 στο σχολείο μας.

Η παροχή των πρώτων βοηθειών στον άνθρωπο που αρρώστησε ξαφνικά ή τραυματίστηκε προϋποθέτει γνώσεις, δεξιότητες, διαρκή ενημέρωση και αφορά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά πριν και κατά τη διακομιδή του σε κάποιο νοσοκομείο. Σημασία όμως δεν έχει μόνο η εξειδικευμένη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων αλλά και οι άμεσες πρώτες ενέργειες από απλούς πολίτες που πιθανά να παρευρίσκονται στο χώρο, τόνισε η κ. Μάργαρη Ελένη μέλος του ΕΚΑΒ που παρείχε στους μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του σχολείου μας ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες που πρέπει να έχει κατά νου ο διασώστης, προτού παρέμβει, πήραν βασικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις πνιγμού, αιμορραγίας, εγκαύματος, ηλεκτροπληξίας ή κατάγματος και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, εξέφρασαν τις απορίες τους για σημαντικά ζητήματα που έχουν σχέση με τις πρώτες βοήθειες, τις πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος, ώστε να σώσουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας, να ανακουφίσουμε τον πόνο του και να προλάβουμε τυχόν επιδείνωση της κατάστασής του.

Επιμορφωτές του σεμιναρίου ήταν οι διασώστες της Ομάδας του ΕΚΑΒ -παράρτημα Ιωαννίνων- που ομολογουμένως πραγματοποίησαν μια εξαιρετικά χρήσιμη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση-επίδειξη για θέματα όπως:
•Πώς καλούμε το ΕΚΑΒ – Πρώτες Ενέργειες
Ασφαλής Θέση Ανάνηψης
• Λιποθυμίες
• Δηλητηριάσεις
• Πνιγμός
• Δαγκώματα – Δήγματα
• Εγκαύματα
• Στραμπούληγμα – κάταγμα
• Αιμορραγίες
• ΚΑΡΠΑ
• Επιληψία

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τους ευχαριστούν θερμά.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews