ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/2/18

ΕΝΕ: «Απουσία εκπροσώπου από την Ομάδα Εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΚΑΒ»Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018
EKABNews

«Απουσία εκπροσώπου από την Ομάδα Εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΚΑΒ»

Δυνάμει της υπ’αριθμ. A1β/Γ.Π.: 9245/14-02-2018 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ, κατ’εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 28 του Νόμου 4272/2014.

Έργο της Ομάδας εργασίας είναι η εκπόνηση και υποβολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα, δε, με τις προαναφερθείσες διατάξεις του άρθρου 28 του Νόμου 4272/2014, «Η τροποποίηση του οργανισμού του Ε.Κ.Α.Β. γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Υγείας, μετά από πρόταση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β.».

Σημειωτέον, ότι η μεταβατική περίοδος του ως άνω άρθρου 28 παρατάθηκε μέχρι 31.12.2018 με τη παρ. 1 του άρθρου 59 του Νόμου 4486/2017, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 50 παρ.6β του Νόμου 4508/2017 (ΦΕΚ Α΄ 200).

Παρατηρώντας την σύνθεση της εν λόγω Ομάδας, αυτό που προκαλεί μείζονα εντύπωση είναι η παντελής απουσία εκπροσώπου της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ. Η παράλειψη αυτή είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη, λαμβανομένης, ιδίως, υπόψη της σημασίας του ρόλου που διαδραματίζει η συγκεκριμένη υπηρεσία στην εν γένει εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Ενόψει τούτων θεωρούμε επιβεβλημένη την τροποποίηση της ως άνω απόφασης του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κατά τρόπον ώστε στην επίμαχη Ομάδα Εργασίας να μετέχει οπωσδήποτε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Η συμμετοχή της στην Ομάδα κρίνεται εξαιρετικά χρήσιμη έως αναγκαία, προκειμένου το σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ να είναι πλήρως ανταποκρινόμενο στις πραγματικές ανάγκες της συγκεκριμένης άκρως νευραλγικής υπηρεσίας.

Ευελπιστώντας για την από μέρους σας άμεση ικανοποίηση του παραπάνω απόλυτα εύλογου αιτήματος, παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε

Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

                Δημήτριος Σκουτέλης              Αριστείδης Δάγλας

Πηγή: enne.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Επιτέλους κάποιοι ας το πάρουν απόφαση, οτι η επείγουσα προνοσοκομειακή περίθαλψη αφορά τους διασώστες. Την ειδικότητα του διασώστη που μέχρι εχθές κάνανε ότι δεν την έχουν υπ όψιν. Τώρα που ξεκινάει ο νέος οργανισμός και στενέψαν τα περιθώρια, που η ειδικότητα του διασώστη πέρνει σάρκα και οστά, κάποιοι απειλούνται. Κάποιοι νοσηλευτές που σήμερα αρνούνται να ανεβούν στα ασθενοφόρα των υγειονομικών μονάδων τους και να κάνουν εξιτήρια, ξαφνικά ανακαλύψαν το ΕΚΑΒ και θέλουν να έχουν άποψη για τον οργανισμό του. Κάποιοι οδηγοί, μέχρι εχθές τεχνικής υπηρεσίας που αρνούνταν να ανεβούν σε ασθενοφόρο του νοσοκομείου σήμερα το παίζουν διασώστες, χωρίς τίτλο σπουδών, χωρίς άδεια, χωρίς καμία εμπειρία. Απλά με μία υπογραφή και με την καβάντζα των διοικούντων. Και εν τέλη λίγο περηφάνια δεν βλάπτει.... το παραχέσατε με τόσο μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews