ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/2/18

Ήπειρος: Εκαβίτες που λειτούργησαν νόμιμα όταν ασθενής αρνήθηκε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο ...Τιμωρούνται με Στέρηση Μισθού!Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
EKABNews

Ήπειρος: Εκαβίτες Που Λειτούργησαν Νόμιμα Όταν Ασθενής Αρνήθηκε Να Μεταφερθεί Σε Νοσοκομείο ...Τιμωρούνται Με Στέρηση Μισθού

Ποινή στέρησης  4 ημερών μισθού επιβλήθηκε σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Άρτα, για  περιστατικό με το οποίο  σχεδόν καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι οι Εκαβίτες ..
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πριν από 2 χρόνια  διασώστες κλήθηκαν να μεταβούν σε χωριό της Άρτας για να παραλάβουν ηλικιωμένη με ορθοπαιδικό πρόβλημα.

Όταν έφτασαν  όμως στην οικία της  παρουσία του γιου της και της εγγονής της, αφού έβαλαν την ηλικιωμένη στην ειδική καρέκλα μεταφοράς  εκείνη  αρνήθηκε να μεταφερθεί  στο νοσοκομείο ,με την εγγονή της να υπογράφει, όπως ορίζει το "πρωτόκολλο" του ΕΚΑΒ σε περιπτώσεις άρνησης μεταφοράς του ασθενή   και το οποίο οι   διασώστες ακολούθησαν πιστά, όπως κάνουν  άλλωστε σχεδόν καθημερινά σε ανάλογες περιπτώσεις και  αποχώρησαν από το σημείο.
Την επόμενη μέρα συγγενείς της ηλικιωμένης κάλεσαν εκ νέου το ΕΚΑΒ με τους διασώστες να μεταβαίνουν και πάλι στο χωριό και να παραλαμβάνουν τελικώς την ηλικιωμένη.
Το εν λόγω περιστατικό πέρασε διοικητικό τον Απρίλη 2016 και    προωθήθηκε  αρμοδίως τον Οκτώβρη 2017 για τις περαιτέρω διαδικασίες, με τους διασώστες  απο την Άρτα να τιμωρούνται  τελικώς από τη Διοίκηση της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, με στέρηση μισθού δύο ημερών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας  για να ακολουθήσει  η  έκδοση σχετικής ανακοίνωσης-διαμαρτυρίας, για την αδικαιολόγητη  τιμωρία  των συναδέλφων τους, παρόλο που έκαναν όλα όσα προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις ..

Στην  ανακοίνωσή του Σωματείου αναφέρεται αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την τιμωρία των συναδέλφων μας για συμβάν που αντιμετωπίζεται κατά κόρον πανελλαδικά.
Η διεύθυνσή μας εξάντλησε όλα τα όρια της αυστηρότητας. Δεν είναι δυνατόν να μας αφήνει  βορά σε ανυπόστατες και απαράδεκτες καταγγελίες. Ο διευθυντής θα έπρεπε να τις απορρίπτει εκ της γενέσεως τους και όχι να τις ενθαρρύνει.
 Κ. διευθυντά, τα λόγια «ήρωες, αιχμή του δόρατος, πανεπιστημιακό ΕΚΑΒ» πρέπει να συνοδεύονται από ανάλογες πράξεις και όχι τιμωρίες.
Εμείς σαν Δ.Σ. του Σωματείου θα υποστηρίξουμε τους συναδέλφους  με κάθε μέσο μέχρι να αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΖΕΡΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                       ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  ΠΕΤΡΟΣ


Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews