ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/2/18

Με …λαμπάδες στο Κ.Υ. Ζαγοράς


Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018
EKABNews

Η «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ Κέντρου Υγείας, Δήμου Ζαγοράς και ΕΚΑΒ, στήθηκε μέσω των προσωπικών κινητών τηλεφώνων γιατρών, νοσηλευτών και οδηγών του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας.

Με …λαμπάδες στο Κ.Υ. Ζαγοράς
taxydromos.gr

Από τη μανία των πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων δεν γλίτωσε ούτε το ΚΥ Ζαγοράς, όπου γιατροί και νοσηλευτές, υπό αντίξοες συνθήκες, παρέχουν τις υπηρεσίες τους

Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, γιατροί, νοσηλευτές και υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς βρίσκονται επί ποδός από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα, για να συνδράμουν όποιον έχει ανάγκη.

Χθες στο Κέντρο Υγείας σήμανε συναγερμός τρεις φορές για τη διακομιδή δύο σοβαρών καρδιολογικών περιστατικών και ενός σοβαρού λιποθυμικού επεισοδίου, από περιοχές στις οποίες η προσβασιμότητα παραμένει συνώνυμη με τον «εφιάλτη», εξαιτίας των μεγάλων ζημιών στο οδόστρωμα.

Και στις τρεις περιπτώσεις , μετά από τιτάνια προσπάθεια των συνεργείων του δήμου και κατοίκων της περιοχής, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας και από κει με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η μανία του καιρού «λάβωσε» και το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα από την Κυριακή το βράδυ μέχρι και χθες νωρίς το πρωί, λόγω διακοπής ρεύματος να επιστρατευθούν γεννήτριες και λαμπάδες , ώστε οι γιατροί να κάνουν τη δουλειά τους. Επίσης η στέγη του κτιρίου σε αρκετά σημεία άρχισε να μπάζει νερά. Το προσωπικό χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές με κουβάδες και σφουγγαρίστρες, ώστε ο χώρος να μην πλημμυρίσει από την ορμητική βροχή.

Για περίπου 8 ώρες, η επικοινωνία με τον έξω… κόσμο είχε διακοπεί, καθώς εκτός από τη διακοπή ηλεκτροδότησης, σοβαρή βλάβη είχαν υποστεί και οι τηλεφωνικές γραμμές. Η «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ Κέντρου Υγείας, Δήμου Ζαγοράς και ΕΚΑΒ, στήθηκε μέσω των προσωπικών κινητών τηλεφώνων γιατρών, νοσηλευτών και οδηγών του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας.

Από το σύνολο του προσωπικού, νοσηλευτών και οδηγών ασθενοφόρου που απασχολείται στο Κέντρο Υγείας, τέσσερα άτομα, με προσωπική τους απόφαση και παρά τις συστάσεις που υπήρξαν για περιορισμό της κυκλοφορίας, ξεκίνησαν από τον Βόλο και έφτασαν στη Ζαγορά, αναλαμβάνοντας καθήκοντα υπό δύσκολες συνθήκες.

«Εφημερία στο σκοτάδι, αλλά έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε εδώ για να συνδράμουμε την προσπάθεια που γίνεται από όλους», επισήμανε χθες το απόγευμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, γιατρός του Κέντρου Υγείας που έκλεισε τέσσερα 24ωρα στο πόδι, και αναμένεται να παραμείνει στις επάλξεις μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη για να καλύψει τυχόν έκτακτα περιστατικά».

Διακομιδές με τη συνδρομή του δήμου

Χθες χρειάστηκε η παρέμβαση ενός 4Χ4 του δήμου, αφού το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει την περιοχή, προκειμένου να μεταφερθεί ένας κτηνοτρόφος που μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε, λιποθύμησε μέσα στη μονάδα με πρόβατα που διατηρεί στο Χορευτό. Ο δρόμος από το Χορευτό στη Ζαγορά είναι βομβαρδισμένο τοπίο, για αυτό και επιλέχτηκαν εναλλακτικά μονοπάτια, μέχρι το συνεργείο να προσεγγίσει το σημείο και να γίνει η μεταφορά του κτηνοτρόφου: αρχικά στο Κέντρο Υγείας και μετά στο Νοσοκομείο Βόλου. Νωρίς το μεσημέρι, και πάλι με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου, δύο καρδιολογικά περιστατικά μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας, και μετά από γνωμάτευση των γιατρών, δόθηκε εντολή για τη διακομιδή τους στο Αχιλλοπούλειο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πηγή: taxydromos.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews