ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/2/18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018
EKABNews

Αθήνα 01-02-2018
Αρ. πρωτ. 042


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ έχει καταθέσει από τον Μάρτιο του 2016 σχέδιο Νόμου περί νέου κανονισμού μεταθέσεων στο ΕΚΑΒ, ώστε να τύχει επεξεργασίας από την νομική υπηρεσία του Υπουργείου και να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα. Παράλληλα έχουμε ζητήσει την καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό πανελλαδικά και την σταδιακή ικανοποίηση των αιτημάτων για μετάθεση ξεκινώντας από συναδέλφους που υπηρετούν πολλά χρόνια σε κάποια περιοχή με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα υγείας και τις μεταθέσεις προς περιοχές που έχουν ελλείψεις σε προσωπικό.
Εάν είχε εκδοθεί, μετά από τόσους μήνες, το Προεδρικό Διάταγμα θα σταματούσε αυτή η αβεβαιότητα, οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις, η προσπάθεια εκδούλευσης σε συναδέλφους και θα επικρατούσε η αξιοκρατία στις μεταθέσεις στο ΕΚΑΒ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι περιμένουν να εξεταστεί το αίτημα τους και συνωστίζονται καθημερινά στα γραφεία της διοίκησης για να λάβουν μια αόριστη υπόσχεση.
Καλούμε τον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη να δώσει επιτέλους λύση και να παρέμβει στην διοίκηση του ΕΚΑΒ για να δοθεί ένα τέλος στις συνεχόμενες μετακινήσεις και παρατάσεις.
Επίσης να προχωρήσει στην άμεση έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Κανονισμού Μεταθέσεων.
Καλούμε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να τηρήσει την νομιμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση το σωματείο θα προχωρήσει  σε κάθε νόμιμη ενέργεια διασφαλίζοντας το συμφέρον των εργαζομένων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews