ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/2/18

Μήλον της έριδος η δωρεά Νιάρχου στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας


Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018
EKABNews

Μήλον της έριδος η δωρεά Νιάρχου στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας
taxydromos.gr

Μήλον της έριδος… μεταξύ Βόλου και Λάρισας τα νέα ασθενοφόρα δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Από τα 17 συνολικά ασθενοφόρα με τα οποία θα ενισχυθεί ο τομέας ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, το παράρτημα Βόλου του ΕΚΑΒ διεκδικεί να δοθούν στη Μαγνησία: μια κινητή μονάδα με σύγχρονο εξοπλισμό, τρία ασθενοφόρα απλά και ένα 4Χ4, που θα αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τον στόλο του.

Την ίδια ώρα ωστόσο, οι πληροφορίες που φτάνουν στον Βόλο και προκαλούν προβληματισμό μεταξύ των εργαζομένων, «ψαλιδίζουν» τις προσδοκίες τους κατά ένα ασθενοφόρο, με την επίκληση ότι υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες στη γειτονική Λάρισα, η οποία και χρήζει μεγαλύτερης ενίσχυσης.

Σημειώνεται πως ένα μεγάλο μέρος του στόλου του ΕΚΑΒ στον Βόλο όχι απλώς είναι παλιός αλλά έχει συμπληρώσει τα χρόνια της ζωής του. Από τα 13 οχήματα τα εννιά είναι μάχιμα χωρίς μεγάλες βλάβες. Στα υπόλοιπα όμως έχουν διαπιστωθεί σημαντικά προβλήματα λόγω της πολυχρησίας, για αυτό μέσω των συντηρήσεων γίνεται προσπάθεια ώστε να μπορούν να είναι ετοιμοπόλεμα για διακομιδές.

Η δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» έγινε αποδεκτή με μεγάλη ανακούφιση από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, καθώς έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Το Ίδρυμα, εκτός από τα πλήρως εξοπλισμένα οχήματα αναλαμβάνει την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια.

Υπολογίζεται, πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και των 17 ασθενοφόρων, ενώ ήδη ξεκίνησε η εκπαίδευση των πληρωμάτων πάνω στην τεχνολογία του ιατρικού εξοπλισμού των νέων οχημάτων.

«Για εμάς η ενίσχυση του ΕΚΑΒ Βόλου με νέα οχήματα είναι μάννα εξ ουρανού. Ο στόλος των ασθενοφόρων είναι πεπαλαιωμένος και πρέπει σταδιακά να αντικατασταθεί, ώστε να μπορούμε αξιοπρεπώς και με ασφάλεια να κάνουμε τις απαραίτητες διακομιδές των ασθενών», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσωπικού του ΕΚΑΒ Παν. Δαριώτης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δημοσιεύτηκε 14/2/2018

Πηγή: taxydromos.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews