ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/3/18

Τα 15 χρόνια λειτουργίας έκλεισε ο Τομέας ΕΚΑΒ ΚέρκυραςΣάββατο, 3 Μαρτίου 2018
EKABNews

Τα 15 χρόνια λειτουργίας έκλεισε ο Τομέας ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Σαν σήμερα 1 Μαρτίου 2003 ιδρύθηκε το ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Στελεχώθηκε με οδηγούς και τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου Κέρκυρας, με μεταθέσεις διασωστών από το ΕΚΑΒ Αθήνας και ξεκίνησε την λειτουργία του στον χώρο  του παλιού νοσοκομείου της Κέρκυρας.
Με τις προσλήψεις που έγιναν μέσω ΑΣΕΠ (απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ 2004) έφτασε ο Τομέας να στελεχώνεται με 44 άτομα. Ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι σήμερα.
Ακολούθησε μια περίοδος με συνεχείς μειώσεις στον αριθμό του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων οδηγών και επιστροφής των τραυματιοφορέων στο νοσοκομείο και έφτασε στο σημείο η στελέχωση του Τομέα να αριθμεί μόλις 12-13 διασώστες μέχρι να βγει η μεγάλη προκήρυξη του 2006 με την οποία αυξήθηκε ο αριθμός σε 17-18 διασώστες.
Όλα αυτά τα χρόνια το ΕΚΑΒ Κέρκυρας μετέφερε 106.000 περίπου περιστατικά (το σύνολο του πληθυσμού του νησιού!)
Από τους διασώστες που ξεκίνησαν την λειτουργία του ΕΚΑΒ έχουν απομείνει ο Θανάσης Κουρής, ο Σπύρος Πανδής, ο Σπύρος Καράπαπας, ο Μιζοτέρας Θανάσης και ο Σπύρος Λευτεριώτης.
Σήμερα ο Τομέας ΕΚΑΒ Κέρκυρας στελεχώνεται με 29 διασώστες.
Χρόνια μας πολλά και καλή μας συνέχεια.

Θωμάς Μπαντάς
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews