ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/3/18

Ενημερωτική ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2018)


Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018
EKABNews

Αθήνα 02/03/2018
Αρ. Πρωτ. 066

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για κάθε θέμα που προκύπτει ή εξελίσσεται στο ΕΚΑΒ καθώς και για τις ενέργειες που έκανε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, σας ανακοινώνουμε για τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο την δράση μας.

Ø  Στις 1/1/2018 το σωματείο επισκέφθηκε τους χώρους εργασίας στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και το γραφείο Αεροδιακομιδών στην Ελευσίνα. Ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονταν και έκοψε τις πρωτοχρονιάτικες πίτες. Μοιράστηκαν επίσης από μέλη του σωματείου, βασιλόπιτες με πέντε φλουριά, στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στο επιχειρησιακό κέντρο, στο γραφείο κίνησης και σε στεγάσεις.
Ø  Στις 8/1/2018 και ώρα 09:00 π.μ. έγινε διοικητικό συμβούλιο στο οποίο πήραμε αποφάσεις για: 1) Συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνάντηση των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας του ΕΚΑΒ στην Θεσσαλονίκη, 2) Εγγραφές νέων μελών, 3) Συμμετοχή στην Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την μη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της 3ης αξιολόγησης. Συζητήθηκε επίσης «Η κατανομή των νέων ασθενοφόρων».
Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κο Κ. Καρακατσιανόπουλο και τον αντιπρόεδρο κο Μ. Μυλωνά. Ζητήσαμε την αντικατάσταση όλων των ασθενοφόρων οχημάτων που επιχειρούν στους τομείς του ΕΚΑΒ και έχουν ξεπεράσει την δεκαπενταετία.
Ø  Στις 15/1/2018 είχαμε την συμμετοχή στην Στάση εργασίας και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ (12:00 έως την λήξη της βάρδιας) με αιτήματα: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία - Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης - Ένταξη στα ΒΑΕ.
Ø  Στις 16/1/2018 και ώρα 10:00 π.μ. αντιπροσωπεία του σωματείου (πρόεδρος και γ. γραμματέας) παραβρέθηκε στην 1η πανελλαδική συνάντηση των επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ στην Θεσσαλονίκη.  Συμμετείχαν οι ΕΥΑΕ Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης και παρατηρητές από το ΕΚΑΒ Κατερίνης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των μελών των επιτροπών, η συζήτηση των προβλημάτων, η ανταλλαγή απόψεων και ο καθορισμός στόχων και προτεραιοτήτων για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ μιας και τα προβλήματα είναι κοινά για όλους.
Ø  Στις 16/1/2018 και ώρα 13:00 αντιπροσωπεία του σωματείου (πρόεδρος και γ. γραμματέας) παραβρέθηκε στο Τακτικό Συμβούλιο της ΠΟΠ ΕΚΑΒ. Ακολούθησε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή.
Ø  Στις 18/1/2018 αντιπροσωπεία του σωματείου επισκέφθηκε τον Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπλίου και το Παράρτημα Τρίπολης. Έγινε η κοπή της πίτας, μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά των εργαζομένων και ακολούθησαν συναντήσεις με τις τριμελείς επιτροπές.
Ø  Στις 24/1/2018 έγινε διοικητικό συμβούλιο στο οποίο πήραμε αποφάσεις για: 1) Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 25-1-2018, 2) Απονομή τιμητικών πλακετών σε συνταξιούχους προέδρους διοικητικών συμβουλίων του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ, 3) Εκπαίδευση εργαζομένων στην εισαγωγή νέας τεχνολογίας (νέα ασθενοφόρα), 4) Οικονομική ενίσχυση Παιδικού Σταθμού «Γ. Γεννηματάς». Συζητήθηκαν επίσης:  5) Κατανομή ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Αθήνας, 6) Ενημέρωση για την  συνάντηση με την ΠΟΠ ΕΚΑΒ και 7) Σχέδιο οργανισμού ΕΚΑΒ.
Ø  Στις 25/1/2018 είχαμε την συμμετοχή στην 4ωρη Στάση Εργασίας (11:00-15:00) της ΠΟΕΔΗΝ και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Ø  Στις 25/1/2018 και ώρα 09:00 π.μ. συναντήθηκε η Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του ΕΚΑΒ Αθήνας με τον πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κο Κ. Καρακατσιανόπουλο.
Ø  Στις 26/1/2018 έγινε συνάντηση στο γραφείο του σωματείου με το προεδρείο του «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Αιτωλοακαρνανίας», μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της κοινής αντιμετώπισης προβλημάτων στο ΕΚΑΒ.
Ø  Στις 31/1/2018 έγινε διοικητικό συμβούλιο στο οποίο ορίστηκε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στην Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου οργανισμού του ΕΚΑΒ (Μαλτέζος Χρήστος) καθώς και ο αναπληρωτής αυτού (Ζέρβας Θεόδωρος).  
Ø  Στις 31/1/2018 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ΕΚΑΒ «Γ. Γεννηματάς».
Ø  Στις 1/2/2018 έγινε διοικητικό συμβούλιο με θέμα «Μεταθέσεις- Μετακινήσεις» στο οποίο πήραμε απόφαση να ζητήσουμε για μια ακόμη αφορά από την διοίκηση του ΕΚΑΒ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας: α) Να σταματήσουν οι συνεχόμενες μετακινήσεις και παρατάσεις των υπαλλήλων, β) Να προχωρήσουν στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Κανονισμού Μεταθέσεων και γ) Να καλέσουμε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να τηρήσει την νομιμότητα.
Ø  Στις 5/2/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Δ/νση ΕΚΑΒ Μυτιλήνης στο κτίριο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ. Συμμετείχαν η Δ/ντρια κα Κωτούλα Χαρά, οι υπεύθυνοι των περιφερειών Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου και Κυκλάδων καθώς και η γραμματειακή υποστήριξη του Παραρτήματος.
Σκοπός της συνάντησης, η οποία κράτησε 2 ώρες, ήταν η επίλυση καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στους νησιωτικούς τομείς-μέλη του σωματείου, ο συντονισμός και ο σχεδιασμός για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Ø  Στις 7/2/2018 αντιπροσωπεία του σωματείου επισκέφθηκε τον Τομέα ΕΚΑΒ Κορίνθου και έκοψε την πίτα για το 2018. Ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους του Τομέα.
Ø  Στις 13/2/2018 συναντήθηκε η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του ΕΚΑΒ Αθήνας με την διεύθυνση της «PROVISION-OMSSE ΕΞΥΠΠ ΕΠΕ» και τον νέο τεχνικό ασφαλείας που θα καλύψει τους επόμενους οκτώ μήνες την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ.
Ø  Στις 14-15-16/2/2018 πραγματοποιήθηκε το 15ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα. Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ με αρ. μητρώου 158 είναι μέλος του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της ΠΟΕΔΗΝ και συμμετείχε στο συνέδριο με 21 αντιπροσώπους. Από την εκλογική διαδικασία προέκυψε το νέο 33μελές Γενικό Συμβούλιο.
Το ΕΚΑΒ για πρώτη φορά εξέλεξε δύο Γενικούς Συμβούλους. Τον πρόεδρο του σωματείου Γιώργο Μαθιόπουλο με την παράταξη της ΔΑΚΕ και τον γ. γραμματέα του σωματείου Αλέξη Κιτσόπουλο με την παράταξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Ø  Στις 21/2/2018 έγινε διοικητικό συμβούλιο στο οποίο πήραμε αποφάσεις: 1) Καθορισμός Ποσοστού Ασφαλείας κατά την διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων για το έτος 2018 και 2) Να σταλεί έγγραφο στον υπουργό Υγείας για την «τροποποίηση της απόφασης σύστασης ομάδας εργασίας  για την εκπόνηση σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ» ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτή, η Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ.
Προηγήθηκε συνάντηση στο γραφείο του σωματείου με την Προϊστάμενη Δ/νσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, την Προϊσταμένη Τμήματος Ειδικών Μονάδων και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΤΑΕ.
Ø  Στις 22/2/2018 κατόπιν διήμερης διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, με τον εκπρόσωπο της διοίκησης Αντιπρόεδρο κο Μ. Μυλωνά καταλήξαμε σε συμφωνία για το ποσοστό ασφαλείας σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων. Αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας. 
Ø  Στις 26/2/2018 έγινε το πρώτο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ μετά την εκλογική διαδικασία του 15ου Συνεδρίου και εξελέγη η Εκτελεστική Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε σε Προεδρείο. Ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Μαθιόπουλος εκλέχτηκε για δεύτερη συνεχή θητεία Αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ.
Ø  Στις 28/2/2018 αντιπροσωπεία του σωματείου επισκέφθηκε τον Τομέα ΕΚΑΒ Χαλκίδας και έκοψε την πίτα για το 2018. Ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους του Τομέα.

Επίσης

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ»

Η ετήσια χοροεσπερίδα του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 3 Μαρτίου στο κέντρο διασκέδασης  «ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ» (Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση). Ο Σταμάτης Γονίδης και ο Μάκης Δημάκης θα ενώσουν τις φωνές τους σε ένα λαϊκό πρόγραμμα  με σκοπό την διασκέδαση μας.

Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ (1 φιάλη Ουίσκι ανά 6 προσκλήσεις). Τιμή 2ης φιάλης Ουίσκι 90  ευρώ. Οι special φιάλες 20 ευρώ επιπλέον.
Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε, να τα πούμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε όπως μόνο εμείς  ξέρουμε!

Σας περιμένουμε όλους !

Προσκλήσεις και κρατήσεις στο γραφείο του σωματείου και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος                              Κιτσόπουλος Αλέξης
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews