ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/3/18

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 30/3/2018Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

EKABNews


Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη

Θέμα 1ο: Έλλειψη υγειονομικού υλικού
Απόφαση
Να σταλεί νέα επιστολή διαμαρτυρίας (προηγούμενη 10/20-1-2018). Εάν  δεν υλοποιηθεί άμεσα η προμήθεια των υλικών το σωματείο θα προβεί σε κάθε είδους ενέργεια για να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών και των διασωστών.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 2ο: Παράσταση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ για την Επικίνδυνη και Ανθυγιεινή Εργασία
Απόφαση
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ (συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου) την Τρίτη, 3 του Απρίλη 2018, ώρα 11:00πμ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το θέμα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Διεκδικούμε:
1. Την κατοχύρωση του ανθυγιεινού επιδόματος και την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στο δημόσιο και την ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες σε χώρους επικίνδυνους και ανθυγιεινούς χωρίς την πληρωμή επασφάλιστρου.
2. Να εκπροσωπηθούν οι εργαζόμενοι στη 17μελή επιτροπή που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 3ο: Καθαρισμός Ασθενοφόρων Οχημάτων
Απόφαση
Προκειμένου να ξεκινήσει ο καθαρισμός και η απολύμανση των ασθενοφόρων οχημάτων εγκρίνεται η δαπάνη για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 4ο: Μετακινήσεις προσωπικού με προφορικές αποφάσεις Προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΑΒ
Απόφαση
Να βγει ανακοίνωση-καταγγελία για τον τρόπο που γίνονται οι μετακινήσεις του προσωπικού. Να ενημερωθεί ο νομικός σύμβουλος για τις ενέργειες περί μετακινήσεων και την νομιμότητα αυτών.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 5ο: Μοριοδότηση κριτηρίων μετακινήσεων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ
Απόφαση
Πάγιο αίτημα των εργαζομένων είναι η κυκλικότητα και η αξιοκρατική διαδικασία στις εσωτερικές μετακινήσεις. Με ενέργειες του σωματείου ψηφίστηκε από το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ (ΣΥΝ16/15-5-2013) η μοριοδότηση, στην σύσταση της οποίας συμμετείχαν οι εργαζόμενοι με εκπρόσωπο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Δ/νσεις του ΕΚΑΒ. Όμως δεν εφαρμόστηκε στο σύνολο της και καταργήθηκε το 2016 (ΣΥΝ35/13-12-2016) και επανέρχεται με εισήγηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ μόνο με την συμμετοχή κομματικών παραγόντων χωρίς την συμμετοχή του σωματείου και των εργαζομένων.
Να βγει ανακοίνωση.

Κατά πλειοψηφία


Θέμα 6ο: Ενημέρωση για την Εκπόνηση σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ από την Ομάδα Εργασίας
Έγινε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην  Ομάδα Εργασίας Μαλτέζο Χρήστο για τα πεπραγμένα της 3ης συνάντησης.

Απόφαση
Κατόπιν συνεννόησης με την ΠΟΠ ΕΚΑΒ αποφασίζεται να γίνει κοινή συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΠ ΕΚΑΒ προκειμένου να γίνει ενημέρωση και συντονισμός για την κατάθεση κοινής πρότασης για τον Οργανισμό του ΕΚΑΒ.   

Ομόφωνη απόφαση


Επιμέλεια θέματος: Κιτσόπουλος Αλέξιος (Γ. Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ)


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews