ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/3/18

Κοινή πρόταση για τις αεροδιακομιδές στη Σαντορίνη, Βίντεο


Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018
EKABNews

Συνέντευξη ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κος Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος

X. Πανοτόπουλος: Η τοπική κοινωνία στηρίζει το νοσοκομείο όχι όμως και οι τοπικές αρχές Θήρας (Video)
avgi.gr

Για τις αεροδιακομιδές στη Σαντορίνη και τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο νησί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφέρθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Θήρας, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, στην ΕΡΤ.

Στην κοινή πρόταση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΕΚΑΒ και Νοσοκομείου Θήρας για τις αεροδιακομιδές στη Σαντορίνη αναφέρθηκε αναλυτικά ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλος εξηγώντας ότι η ΥΠΑ αναλαμβάνει την χρήση και τη συντήρηση του αεροσκάφους, ενώ θα διαθέσει και 4 πιλότους.

Κοινή πρόταση για τις αεροδιακομιδές στη Σαντορίνη
Βίντεο

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρ 2018

Το ΕΚΑΒ θα αναλάβει να παρέχει τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και γιατρός από το Νοσοκομείο Θήρας, το Ίδρυμα Νομικού θα διαθέσει στέγη για τους πιλότους. Η οποιαδήποτε διακομιδή θα γίνεται σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Κέντρο Αεροδιακομιδών στην Ελευσίνα. Αποτελεί όπως είπε μια «επωφελής πρόταση που διασφαλίζει πλήρως την λειτουργία του αεροσκάφους».

«Το αεροπλανάκι μας αποκτήθηκε και παρέχει τις υπηρεσίες του επί 20 χρόνια σε όλους τους Σαντορινιούς και αυτή τη στιγμή κάνει αεροδιακομιδές για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και για ιδιωτική μονάδα που βρίσκεται στο νησί» δήλωσε ο Χαράλαμπος Πανοτόπουλος. Εξηγώντας ότι «το αεροπλανάκι» δεν είναι πλήρως εξοπλισμένο αυτή τη στιγμή. Σε αυτή την ανάγκη απρόσκοπτης και ασφαλής λειτουργίας έρχεται να απαντήσει η κοινή πρόταση που έχει συσταθεί από το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο της Σαντορίνης και υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα ο κ. Πανοτόπουλος ανέφερε ότι «διαβάζοντας τη συνομιλία του θεράποντος ιατρού και του κέντρου του ΕΚΑΒ διαπιστώνεται ότι παίχτηκε μια ζωή στα ζάρια εκείνη την ημέρα και σίγουρα προκύπτουν ευθύνες. Στο ένα χιλιόμετρο υπήρχε το ΓΝ Θήρας όπου υπήρχαν όλες οι ειδικότητες των γιατρών και θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την ιατρική πράξη που ήταν απαραίτητη για την ασφάλεια του ασθενούς» κάτι που όπως εξήγησε δεν έγινε και πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή.


Αν υπάρχει βούληση από τις τοπικές αρχές, υπάρχουν λύσεις για τη στέγαση όλων των δημοσίων υπαλλήλων του νησιού
Όπως εξήγησε ο διοικητής του νοσοκομείου Θήρας το νοσοκομείο έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία όχι όμως και οι τοπικές αρχές του νησιού. Ειδικότερα όπως ενημέρωσε «το Νοσοκομείο Θήρας απασχολεί αυτή τη στιγμή 150 ανθρώπους. Σύντομα θα βγει και η προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις ώστε να φτάσουμε τον αριθμό των 189 εργαζόμενων». Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η στέγαση των εργαζόμενων. «Το 2013 ο Δήμος Θήρας είχε στηρίξει το νοσοκομείο βάζοντας ένα ευρώ επιπλέον στο εισιτήριο του τελεφερίκ, για τη στήριξη του νοσοκομείου απέναντι σε μια κυβέρνηση που ήθελε να ιδιωτικοποιήσει το νοσοκομείο.  Τώρα που υπάρχει μια κυβέρνηση που δίνει 5 εκ. ευρώ το χρόνο για τη λειτουργία του, δεν το στηρίζουν».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Πανοτόπουλος ο υπουργός Εσωτερικών ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε δύο προγράμματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους συνολικά 740 εκ. ευρώ τα οποία αφορούν και την ανέγερση και επισκευή δημοτικών κτιρίων. "Αν υπάρχει η βούληση με κρατικά λεφτά έχουν τη δυνατότητα να στεγάσουν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του νησιού» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κατ. Μπρέγιαννη

Πηγή: avgi.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews