ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/3/18

Χίος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής στο «Χανδρής» με την συμμετοχή του ΕΚΑΒ, Βίντεο


Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018
EKABNews

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής στο "Χανδρής"
alithia.gr

Μια ακόμη άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στα πλαίσια των ασκήσεων που πραγματοποιεί για την εκπαίδευση του προσωπικού, την ετοιμότητα επέμβασης σε συμβάντα και των συντονισμό συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, των τμημάτων πολιτικής προστασίας Δήμου και Περιφέρειας κ.α. ολοκληρώθηκε. Αυτή τη φορά η άσκηση έγινε στο ξενοδοχείο "Χανδρής" με το συναγερμό χτυπά στις 9 το πρωί στην Πυροσβεστική, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει  τις συνέπειες σεισμικής δόνησης, που είχε ως αποτέλεσμα και την εκδήλωση πυρκαγιάς. Για τους διερχόμενους στην προκυμαία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές οι εικόνες με τον πυροσβέστη στο γερανοφόρο όχημα που επιχειρούσε να σβήσει τη φωτιά, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ για την μεταφορά τραυματία από το ξενοδοχείο.

Όπως δήλωσε, μετά το τέλος της άσκησης, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. Αντιπύραρχος, Γιάννης Βουράκης, το σενάριο ήταν ρεαλιστικό και μέσα από αυτές τις ασκήσεις - εκτός των άλλων- δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουν τις όποιες ατέλειες ή ελλείψεις, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που κληθούν σε πραγματικές συνθήκες να δράσουν σ' ένα τέτοιο περιστατικό.

"Για παράδειγμα σήμερα είδαμε ότι θα έπρεπε να υπήρχε κι ένας γερανός για να απομακρύνει αυτοκίνητα που μένουν στο δρόμο, κάτι που θα φροντίσουν να εξασφαλίσουν σε μια τέτοια περίπτωση τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας", σχολίασε ο κ. Βουράκης.

ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Alithia MME

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρ 2018

Πηγή: alithia.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews