ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/3/18

Κάθε ασθενοφόρο και κορδέλα…
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
EKABNews

Κάθε ασθενοφόρο και κορδέλα…
ygeionomikoi.gr

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι κυβερνητικές εκδηλώσεις για την παραλαβή ασθενοφόρων από δωρεές φιλανθρωπικών (τα εισαγωγικά ή όχι, επιλογή σας) ιδρυμάτων, οι οποίες συχνά θυμίζουν υποδοχή… αρχηγού κράτους!

Όπως πληροφορούμαστε, κάθε φορά που παραδίδεται ένα ασθενοφόρο σε περιφερειακή πόλη, πραγματοποιείται αληθινός διαγωνισμός ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές και πολιτευτές -αλλά και σε αυτούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης- για το ποιος θα εκφωνήσει λόγο ευχαριστώντας τον ευεργέτη ή θα βρεθεί σε καλύτερη θέση κατά την αναμνηστική φωτογραφία. Αποκορύφωμα η προσέλευση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας (!) το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα Ανώγεια για ένα όχημα 4×4.

Τέτοια γεγονότα δεν δείχνουν ούτε πρόοδο, ούτε συγκροτημένη πολιτική υγείας. Τουναντίον, αποδεικνύουν πως στους καιρούς των μνημονίων, με τα δημόσια αγαθά και το κοινωνικό κράτος να μην αποτελούν προτεραιότητα, η υποδομή της δημόσιας υγείας έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος και έχει παραδοθεί στην ελεημοσύνη των «ευεργετών» και των χορηγών. Κι όπου μιλάμε για ευεργεσίες, ας μη γελιόμαστε, εννοούμε προγράμματα δημοσίων σχέσεων και διαμόρφωσης κοινωνικού προφίλ μεγάλων εταιρειών, μελετημένες στρατηγικές «εταιρικής ευθύνης», οι οποίες αργότερα θα αποφέρουν στους χορηγούς πολλαπλάσια και πολυεπίπεδα επιχειρηματικά οφέλη.

Τέλος, παραμένει ζητούμενο το ποιοι θα στελεχώσουν τα νέα οχήματα. Διότι όλοι ξέρουμε πως ασθενοφόρα υπήρχαν και πριν τις δωρεές. Προσωπικό να τα λειτουργήσει δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν αδρανή ή να είναι δύο μέσα (στο γκαράζ) – μία έξω όπως οι υπηρεσίες στο στρατό.

Υ/Γ: Προφανώς το παραπάνω σχόλιο περί «ευεργετών» δεν αφορά τους εκατοντάδες πραγματικούς ευεργέτες, τους μικροδωρητές σε όλη τη χώρα που προσφέρουν από το υστέρημά τους χωρίς να προσδοκούν επιχειρηματικά ανταλλάγματα ή φωτογραφίες με τον υπουργό.


Δημοσιεύτηκε 22/3/2018

Πηγή: ygeionomikoi.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. εντάξει, όλοι μας καταλαβαίνουμε την δύσκολη θέση!!!
    ειναι σημαντική η δωρεά και τσακίζει κόκαλα επικοινωνιακά, αλλά γιατί σ' αυτούς στους λεγόμενους "κατσιαπλιάδες" και όχι στους πρώην;
    αίτια σκέψης και προβληματισμού λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews