ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/3/18

Η ΠΟΕΔΗΝ «Περί της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου»Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
EKABNewsΤην ώρα που η Δημόσια Υγεία καταρρέει, τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν κονδύλια για υλικά, φάρμακα, συντήρηση, ανανέωση του εξοπλισμού και των υποδομών του, oι Δημόσιες Δαπάνες υγείας είναι 4,8% του ΑΕΠ με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το έτος 2016 (δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία και ας λέει η κυβέρνηση), ευτυχώς υπάρχουν ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Νιάρχου που στηρίζουν την Προνοσοκομειακή, Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη στη χώρα μας.
Στη νέα δωρεά των 200 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Νιάρχου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δράσεων η προμήθεια μηχανημάτων PET – CT – SCAN για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και μέτρα πρόληψης κατά των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
Να θυμίσουμε τις ύβρεις Πολάκη 25/9/2017 κατά της ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή μας για την οδύσσεια των καρκινοπαθών οι οποίοι αδυνατούν να διαγνώσουν τον καρκίνο επειδή 4 Νοσοκομεία διαθέτουν όλο και όλο στη χώρα μας Μηχανήματα PET – CT για την εξέταση PET SCAN. Γίνονται 46.000 εξετάσεις λιγότερες των αναγκαίων σε καρκινοπαθείς κατ’ έτος.
Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ είχε κτυπήσει καμπανάκι για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που θερίζουν στη χώρα μας σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Με στοιχεία του ΟΟΣΑ τα περιστατικά που προσβάλλονται από σοβαρές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι 250 – 450 κάθε μήνα.
Ο υπεύθυνος του ιδρύματος ευχήθηκε θετική έκβαση της δωρεάς παρά της δυσκολίες όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ασφαλώς είχε υπ’ όψιν τα 10 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα Γραμμικούς Επιταχυντές που δώρισε το ίδρυμα Νιάρχου στα Δημόσια Νοσοκομεία το Ιούλιο του 2014 και η κυβέρνηση αν και πέρασαν τέσσερα χρόνια ακόμη δεν κατάφερε να τα θέσει σε πλήρη λειτουργία στα Νοσοκομεία υποδοχής λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών. Στα Δημόσια Νοσοκομεία λειτουργούν 23 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, Γραμμικοί Επιταχυντές τα 10 εκ των οποίων έχουν κλείσει τον κύκλο τους και για την κάλυψη των αναγκών των καρκινοπαθών χρειάζονται 70.
13.000 καρκινοπαθείς κατ’ έτος συνεχίζουν να αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες.
Ασφαλώς είναι ευπρόσδεκτες οι δωρεές των Ιδρυμάτων στην κατάσταση που είναι το ΕΚΑΒ και τα Νοσοκομεία. Αλλά δεν φθάνουν να διορθώσουν την κατάσταση.
Η κατάσταση διορθώνεται με προσωπικό και κονδύλια. Ο κος Τσίπρας συνεχώς ψεύδεται διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
Ωραιοποιούν την κατάσταση των Νοσοκομείων που καταρρέουν για να φουσκώνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews