ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/3/18

Στην Βουλή η «Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο»
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
EKABNews

«Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο»
dimokratiki.gr

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία ζητά την ενίσχυση με προσωπικό του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο δημιουργεί πρόβλημα στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν, εν όψει, μάλιστα, και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Αναφέρει ότι το μήνα Φεβρουάριο, υπήρξε σοβαρό πρόβλημα κάλυψης των βαρδιών, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου χαρακτηρίζει ζήτημα μείζονος σημασίας την εύρυθμη λειτουργία των Τομέων του ΕΚΑΒ στις νησιωτικές περιοχές.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση με προσωπικό του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο»

Κύριε Υπουργέ,
Η εύρυθμη λειτουργία των τομέων του ΕΚΑΒ στις νησιωτικές περιοχές, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας.
Στην Κάλυμνο, πέρα από την υποστελέχωση των δομών δημόσιας υγείας, υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης του τομέα του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα το μήνα Φεβρουάριο να μην καλύπτονται επαρκώς οι βάρδιες, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.
Με δεδομένο ότι σε λίγο καιρό έχουμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν, είναι άμεση η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο.
Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να γνωρίζει ότι στα νησιά της Δωδεκανήσου η λειτουργία του ΕΚΑΒ έχει στηριχθεί από την αυτοδιοίκηση, αλλά και τους πολίτες με πολλούς και ποικίλους τρόπους.
Αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ενίσχυση με προσωπικό του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

 Πηγή: dimokratiki.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews