ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/3/18

Μάχη με το χρόνο δίνουν καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ – Καταγγέλλουν έλλειψη προσωπικού, Βίντεο


Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018
EKABNews

STAR
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 26-3-2018

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρ 2018 από EKABNews

Μάχη με το χρόνο δίνουν καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ – Καταγγέλλουν έλλειψη προσωπικού
star.gr

Τι απαντά η διοίκηση

Πολύ συχνά οι πολίτες παραπονιούνται για την έλλειψη και την καθυστέρηση ασθενοφόρων και διασωστών.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star θα δείτε τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και τι απαντά η διοίκηση του ΕΚΑΒ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Κάθε 40 δευτερόλεπτα οι πολίτες καλούν ένα ασθενοφόρο. Ένας διασώστης όπως ο Μιχάλης Μιχαήλ που θα δείτε στο video ρίχνεται στη μάχη με το χρόνο. Πολύ συχνά όμωε δέχεται και τα παράπονα των πολιτών για αργοπορία.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως λείπουν νέα ασθενοφόρα αλλά και διασώστες.

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος -πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ δηλώνει ότι: «Πολλές φορές δουλεύουν μόνοι τους ή μένουν ακάλυπτες οι βάρδιες και σε κάποια νησιά όπως στην Κάλυμνο, στην Κω, στη Λέρο με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»

Η διοίκηση ωστόσο διαφωνεί:
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ έχουν δοθεί 173 ασθενοφόρα από δωρεές ιδιωτών ενώ θα δοθούν σύντομα άλλα 60 από την περιφέρεια και θα τρέξει ένας νέος διαγωνισμός από το ίδιο το ΕΚΑΒ για την παραλαβή 28 νέων ασθενοφόρων.

Με επίσημα έγγραφα που παρουσιάζει το σταρ φαίνεται πως το 2015 οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ήταν 3939 ενώ το 2018 είναι 4116.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Από το 2011-15 είχαν αποχωρήσει 600 άτομα από τα οποία τα 400 ήταν πληρώματα ασθενοφόρων. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε καλύψει τον αριθμό 400" δηλώνει ο Μιλτιαδης Μυλωνάς, αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ένα διαχρονικό πρόβλημα στο ΕΚΑΒ είναι οι διαγωνισμοί για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων καθώς συχνά καθυστερούν εξαιτίας προσφυγών και αντιδικιών μεταξύ των εταιρειών.

Πηγή: star.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews