ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/3/18

Οι διακομιδές και η έλλειψη σε διασώστες τα προβλήματα σε Χανιά και Αποκόρωνα για το ΕΚΑΒΤρίτη, 20 Μαρτίου 2018
EKABNews

Χανιά: Δεν είναι όλα «ρόδινα» στον τομέα της υγείας
kriti24.gr

Τώρα που πλησιάζει καλοκαίρι, αλλά δεν έχει ακόμη αρχίσει η νέα τουριστική περίοδος, καλό θα είναι οι αρμόδιοι του τομέα υγείας στα Χανιά, να φροντίσουν να λυθούν μερικά σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, για να μην δημιουργηθούν τραγικές καταστάσεις, όταν ο Νομός θα έχει «βουλιάξει» από κόσμο.

Οπότε η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό θέμα με τα κρεβάτια στη ΜΕΘ, του Νοσοκομείου Χανίων.

Με αποτέλεσμα να απαιτείται πολύ συχνά να γίνονται διακομιδές σε άλλες ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τη ζωή των ασθενών, αλλά και με τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη δέσμευση γιατρών που τους συνοδεύουν και ασθενοφόρων που τους μεταφέρουν…


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Τομέας του ΕΚΑΒ, αν και εξοπλίζεται με καινούρια ασθενοφόρα, γεγονός πολύ θετικό, έστω και αν αυτά είναι από δωρεές, δεν έχει το ανάλογο προσωπικό, να τα λειτουργήσει σωστά.

Το μόνιμο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα, πέρα από τις αναπόφευκτες πολλές φορές καθυστερήσεις στις διακομιδές ασθενών, να ταλαιπωρούνται στο έπακρο οι γιατροί και οι διασώστες του Κέντρου, που υπερβαίνουν δυνάμεις, για να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Στον Αποκάρωνα μάλιστα μαθαίνουμε, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού η νέα κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Τώρα η κατάσταση είναι ακόμη ελεγχόμενη, καθώς δεν έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Όταν όμως ξεκινήσει και ειδικά το καλοκαίρι, με την κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών, οι άνθρωποι πραγματικά θα τρέχουν και δε θα φτάνουν….

Πηγή: kriti24.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews